Ν. Δενδιας: Κομβος εφοδιασμου του ΝΑΤΟ η ΑΜΘ

Υπογραφή επιστολής προθέσεων μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Η Επιστολή Προθέσεων (Letter of Intent) περί επέκτασης του Δικτύου Αγωγών Καυσίμων ΝΑΤΟ προς την Ανατολική Πτέρυγα της Συμμαχίας υπεγράφη την Τετάρτη στις Βρυξέλλες από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Todor Tagarev και την υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας Simona Cojocaru. 

Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωση του, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα καθώς προωθείται η χρήση υποδομών στην Ελληνική Επικράτεια και η διασύνδεσή τους με Βουλγαρία και Ρουμανία.

Παράλληλα, η επέκταση του Ελληνικού συστήματος αγωγών και η διασύνδεσή του με τις δύο έτερες χώρες στην Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ στέλνει μήνυμα ισχυρής πολιτικής βούλησης για συνεργασία τριών χωρών σε πλαίσιο ΝΑΤΟ.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των υποδομών ανεφοδιασμού καυσίμων στην Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η όδευση της επέκτασης του δικτύου των αγωγών εντός της ελληνικής επικράτειας (Χαλκερό – Αλεξανδρούπολη) και η διασύνδεσή του θα ενισχύσει το ελληνικό αποτύπωμα στον τομέα της Αποτροπής και Άμυνας της Συμμαχίας.

Με ανάρτηση στο Χ, ο κ. Νίκος Δένδιας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ενισχύεται το αποτύπωμα της Ελλάδος ως ενεργειακού κόμβου και αναβαθμίζεται περαιτέρω ο ρόλος του λιμένα της Αλεξανδρούπολης» ενώ επεσήμανε πως  «επιβεβαιώνεται η ελληνική επιλογή, η Ανατολική Μακεδονία και ιδίως η Θράκη, να γίνουν κόμβος εφοδιασμού των χωρών μελών της Συμμαχίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.