Ν. Ανδρουλακης απο Σωστη: Απαραιτητη η επενδυση στην προληψη για τις δασικες πυρκαγιες

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση τόνισε από τη Ροδόπη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση και η χώρα να επενδύσει στην πρόληψη των πυρκαγιών, τόνισε από τον Σώστη Ροδόπης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε σε Σώστη και Πολύανθο το πρωί της Πέμπτης 24 Αυγούστου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Δαμιανό Καγκελίδη και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μαζί με τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Μουμίν Μουμίν, επισκέφτηκε οικίες και χώρους που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών, και συνομίλησε με κατοίκους που επλήγησαν αλλά και αυτούς που κάνουν ενέργειες για την αποκατάσταση της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως η βιβλική καταστροφή στη Θράκη, τα όσα συμβαίνουν στην Πάρνηθα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν την ανάγκη η πατρίδα μας να επενδύσει στην πρόληψη για να αποκτήσουμε την ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής.

Από την πλευρά του ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους που καθημερινά αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυτά τα ακραία φαινόμενα.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Πρέπει να ακολουθήσουμε βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Να επενδύσουμε προφανέστατα στα εναέρια μέσα, αλλά το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας αποδεικνύεται και φέτος ότι είναι η πρόληψη» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.