Μυθολογικη “Disneyland” στο παρκο Καρυδορεματος δημιουργει ο Δημος Κομοτηνης

Σχεδιάζει μια τουριστική attraction παγκόσμιας εμβέλειας στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Στη δημιουργία μυθολογικού πάρκου τύπου “Disneyland” θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής. Πρόκειται για την κορωνίδα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Κομοτηνής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος στάθηκε στη διαχρονική λάμψη της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας που άντεξε στο πέρασμα του χρόνου και μέχρι σήμερα συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο μελέτης, έμπνευσης και σαγήνης. Παράλληλα αποκάλυψε πως στα σχέδια του δήμου είναι η διεκδίκηση της έκτασης στο Καρυδόρεμα προκειμένου να δημιουργηθεί το πάρκο. Στο μυθολογικό πάρκο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δραστηριότητες όπως αυτές σε μια Disneyland, κατάλληλα διασκευασμένες ωστόσο, ώστε να ανταποκρίνονται στο μυθολογικό περιεχόμενο του πάρκου.

Βαρκάδες, τρενάκι, ρόδα, λαβύρινθος και διάφορα άλλα παιχνίδια συνοδεία γνωστών μυθολογικών ηρώων όπως ο Ηρακλής, ο Οδυσσέας και ο Θησέας θα αποτελούν το περιεχόμενο του πάρκου.

«Με τα κονδύλια που εξασφαλίσαμε από το υπουργείο για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας, θα δημιουργήσουμε ένα μυθολογικό πάρκο που θα μείνει στην πόλη μας και μετά την παρέλευση του έτους», επεσήμανε στη δήλωσή του ο κ. Γκαράνης και εξήγησε πως το εγχείρημα με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει πόλος έλξης για την προσέλκυση επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. «Η διοίκησή μας από τις πρώτες μέρες της θητείας της έθεσε την ανάταξη του τουριστικού προϊόντος σε πρώτη προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο το μυθολογικό πάρκο που θα δημιουργήσουμε και με τις κατάλληλες ενέργειες προώθησης και διαφήμισης που θα αναλάβουμε στη χώρα και στο εξωτερικό είναι ικανό να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών και να μας βάλει στον χάρτη του θεματικού τουρισμού» τόνισε ο δήμαρχος.

Παράλληλα ο ίδιος εξήγησε πως το μυθολογικό πάρκο θα είναι μόνο η αρχή. «Η Θρακική γη είναι η γη του Ορφέα και του Διονύσου. Το σπήλαιο του Κύκλωπα και τα άγρια άλογα του Διομήδη, είναι εδώ. Παράλληλα διαθέτουμε χωριά όπως η Αμβροσία, ο Κάλχας, η Διώνη, η Κίρκη. Με την κατάλληλη επεξεργασία και σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους θα μπορέσουμε να συνδέσουμε όλες αυτές τις τοποθεσίες και θα δημιουργήσουμε ένα αφήγημα που θα ζωντανεύει στα μάτια των επισκεπτών γνωστούς ή λιγότερους γνωστούς μυθολογικούς ήρωες. Η ελληνική μυθολογία αποτελεί ακόμα και στις μέρες μας το καλύτερο brand name του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ποιος αλήθεια ανά τον κόσμο δεν γνωρίζει τον Ηρακλή, τον Δία ή τον Μινόταυρο; Ο πλούτος και η μεστότητα των νοημάτων του μυθολογικού μας παρελθόντος θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια attraction όχι μόνο ψυχαγωγικού αλλά και επιμορφωτικού χαρακτήρα» αποκάλυψε ο ίδιος.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αν και με μεγάλες επιφυλάξεις για την ευόδωση του εγχειρήματος, υπερψήφισαν την πρόταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.