Μουσικο ιντερλουδιο για τον Αλεξη Τσιπρα (+Gallery)

Στο Μουσικό σχολείο Κομοτηνής έκανε στάση ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη
 

Την αισιοδοξία του πως η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη ήταν και θα παραμείνει δημιουργική, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.
 
Τον πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής  κ. Ηλία Ιωαννάκης, που τόνισε πως το σχολείο τους με την ύπαρξή του και την αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων μαθητών που ενώνονται μέσα από τη μουσική, στέλνει μήνυμα εναντίον του εθνικισμού, με τον οποίο, όπως είπε, προσπαθούν κάποιοι να δηλητηριάσουν τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους της Θράκης.
 

Μουσική υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Δεν παρέλειψε δε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να φροντίσει να στελεχωθούν πλήρως τα 45 μουσικά σχολεία με 10.000 μαθητές με μόνιμο προσωπικό μουσικών, μιας και οι σημαντικές ελλείψεις σε καθηγητές ειδικοτήτων δεν επιτρέπουν σε αυτά να εκπληρώσουν το σκοπό τους.
 
Τα παιδιά του σχολείου παρουσίασαν ένα μουσικό πρόγραμμα που περιλάμβανε τραγούδια τόσο στα ελληνικά όσο και τα τουρκικά, όπου μάλιστα ανέλαβε να τραγουδήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ μαζί με τον κ. Ιωαννάκη.
 

Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Μαζί τραγούδησαν ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής Ηλίας Ιωαννάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο σχολειο

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

 

Δημιουργική η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων

 
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων ήταν και θα παραμείνει δημιουργική, θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως δίνει το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής, που μιλώντας στα παιδιά τόνισε πως ο πολιτισμός, ένα από τα μεγαλύτερα όπλα μαζί με την εκπαίδευση, θα σφυρηλατήσει την ταυτότητά μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις, τις προκλήσεις της νέας εποχής.
 
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το σχολείο «παράδειγμα συνύπαρξης που μέσα από το στοιχείο του πολιτισμού μπολιάζει τις κοινωνίες μας, τις μικρές και τις μεγάλες κοινότητες, γιατί ο πολιτισμός είναι τα ήθη, τα έθιμα, η κουλτούρα και η ψυχή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κοινή πολιτισμική παράδοση, όλα αυτά, διαμορφώνουν ένα πολύ ουσιαστικό, πολύ μεγάλο μήνυμα για το μέλλον. Αυτός είναι ο τόπος μας και αυτή είναι η ταυτότητά μας, συνυφασμένη με συνεισφορές από όλες τις πλευρές, από όλες τις θρησκείες, από όλες τις απόψεις».
 

Ένα το χελιδόνι τραγούδησε η ορχήστρα του μουσικού σχολείου Κομοτηνής με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τους παρακολουθεί

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Friday, November 25, 2016

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα ενισχύσει τα μουσικά σχολεία σε όλη τη χώρα και είπε χαρακτηριστικά ότι «τα μουσικά σχολεία είναι μια εξαιρετική παρακαταθήκη, μια πολύ σημαντική, θα έλεγα, κατάκτηση στο χώρο της εκπαίδευσης και βούληση όλων μας – είναι εδώ και ο υπουργός παιδείας – είναι τα σχολεία αυτά να ενισχυθούν. Όχι μόνο να στηριχτούν αλλά και να ενισχυθούν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.