Μονο με καταγγελια ο ελεγχος σε μη αδειοδοτημενα συνεργεια αυτοκινητων στη Ροδοπη

Τακτικοί έλεγχοι μπορούν να γίνουν μόνο σε συνεργεία στο μητρώο της υπηρεσίας, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης

Την αμφιβολία πως έγιναν σοφότερα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ για το θέμα των ελέγχων σε συνεργεία που λειτουργούν παράνομα εξέφρασε ο κ. Μανώλης Ταπατζάς, μετά την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη σε επερώτησή του για το θέμα στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

Ο κ. Ταπατζάς με αφορμή τη θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού μητρώου νόμιμων λειτουργούντων συνεργείων, και καταγγελίες πως ακόμη και το 80% των καταστημάτων του χώρου στην Ροδόπη λειτουργούν πλήρως ή μερικώς παράνομα, όσον αφορά στις μηχανολογικές εργασίες, ζήτησε να μάθει σε ποιο βαθμό έχουν προχωρήσει οι έλεγχοι στη Ροδόπη, τα αποτελέσματα αυτών, και τις ενέργειες της ΠΕ Ροδόπης.

Μόνο με καταγγελία ο έλεγχος σε μη αδειοδοτημένο συνεργείο

Απαντώντας ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως υπήρξαν συναντήσεις με επαγγελματίες όπου θίχθηκε το θέμα της παράνομης δραστηριότητας στη Ροδόπη, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση του φαινομένου είναι επιβεβλημένη, καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο της διοίκησης και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί από την υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Μεταφορών, σημείωσε, διενεργεί τακτικούς ετήσιους ελέγχους στα συνεργεία που έχουν αδειοδοτηθεί και είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της. Όσο για όσα στερούνται άδεια λειτουργίας και δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα στη Διεύθυνση, επειδή η υπηρεσία δεν μπορεί, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, να διενεργεί αυτεπάγγελτα ελέγχους, προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι απαιτείται έγγραφη καταγγελία.

Αυτό έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του κλάδου, όπου συμφωνήθηκε όπου εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα, να καταγγέλλονται και η υπηρεσία θα προβαίνει σ’ ελέγχους, για την διασφάλιση της νομιμότητας αλλά και της ασφάλειας των οχημάτων.

Αμφισβήτηση για τους αριθμούς

Ο κ. Ταπατζάς εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν απαντήθηκε καμία από τις ερωτήσεις του με κάποιο στοιχείο ή αριθμούς ελέγχων, σημειώνοντας πως «δεν φτάνει να καταδικάζουμε, αλλά λειτουργούμε και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας». Δεσμεύτηκε μάλιστα να επανέλθει σύντομα στο θέμα, ελπίζοντας πως θα δοθούν τότε τα στοιχεία που ήλπιζε να λάβει με αυτή την επερώτηση, σημειώνοντας πως υπάρχουν και άλλα θέματα  που αφορούν τα συνεργεία και χρήζουν ελέγχων.

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν στοιχεία, αν δεν υπάρχουν στοιχεία υποκρύπτει κάτι άλλο, το οποίο δεν θέλω να βάλω στη σκέψη μου, και αυτό είναι οι ψηφοθηρικοί λόγοι» κατέληξε.

Κλείνοντας από την πλευρά του ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως πρόκειται για εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, για αυτό ζήτησε από τον κ. Ταπατζά να είναι προσεκτικός στον δημόσιο λόγο, γιατί όταν οι αναφορές είναι αόριστες, γίνονται εύκολα παρεξηγήσιμες και ίσως και συκοφαντικές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.