Μονιμη λυση για τον προσωρινο οικισμο Ποντιων στις Σαπες θελει να δωσει ο Στ. Πετσας

Επισκέφτηκε τον οικισμό, και ήδη αναζητά χρηματοδότηση

Να προχωρήσει στην υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης των διαβιούντων στον προσωρινό οικισμό Ποντίων και το οριστικό κλείσιμο του δεσμεύτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στις Σάπες. Ο κ. Πέτσας πραγματοποίησε επί τόπου επισκέψεις συνοδευμένος από το Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στον μόνιμο οικισμό Ποντίων, τον προσωρινό οικισμό Ποντίων και τη μειονοτική συνοικία.

«Το πρόβλημα του προσωρινού οικισμού, είναι η ίδια ύπαρξή του» σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος προς τον Αν. Υπουργό, που τόνισε πως πρέπει να αναζητηθεί λύση, είτε σε κενά σπίτια στον μόνιμο οικισμό, είτε με άτοκο δάνειο, όπως έγινε για την αποκατάσταση των υπολοίπων.

«Βλέποντας την κατάσταση του οικισμού, μας προσβάλλει μετά από τόσα χρόνια αυτή η κατάσταση» σημείωσε, από την πλευρά του ο κ. Πέτσας για αυτό και διαβεβαίωσε τον κ. Χαριτόπουλο πως το υπουργείο θα αναζητήσει μια μόνιμη λύση για το θέμα, η οποία θα συμφωνηθεί από κοινού. Ήδη μάλιστα έχει κάνει προεργασία με το οικονομικό επιτελείο για να βρεθεί χρηματοδότηση.

Θεωρεί δε πως η επίλυση του θέματος, θα δείξει πως όλες οι φωνές ακούγονται στο Δήμο. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεκινήσουμε και να το λύσουμε, γιατί είναι πολλά τα χρόνια και δεν μας τιμά» ανέφερε.

Κατά την επίσκεψή του δε στον οικισμό, έκανε αυτοψία αλλά και καταγράφηκε ο οικισμός και με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα και της κατάστασης αλλά και του τι πρέπει να γίνει.

Μέριμνα και για το μόνιμο οικισμό Ποντίων

Επίσης ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα δημιουργίας βασικών υποδομών, αναπλάσεων, αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού και ασφαλτοστρώσεων στο μόνιμο οικισμό Ποντίων στις Σάπες.

Ιδιαίτερα η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, που κατασκευάστηκε το 1996, καθίσταται πλέον απαραίτητη, μιας και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.