Μητσοτακης σε Σακελλαροπουλου: Οι ειδικοι θα καθορισουν τον χρονο ληψης των νεων μετρων

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει η κυβέρνηση για τη λήψη νέου πακέτου μέτρων

Τις εισηγήσεις των ειδικών αναμένει η κυβέρνηση για τη λήψη νέου πακέτου μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, όπως μετέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι νέοι περιορισμοί να εφαρμοστούν πριν την Πρωτοχρονιά, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας στην οποία θα βασιστούν και οι σχετικές εισηγήσεις.

«Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά αλλά αναμένουμε τις δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να φρενάρουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, την εξάπλωση της «Όμικρον» για να μπορέσουμε δώσουμε τις δυνατότητες στο σύστημα Υγείας να πάρει κάποιες ανάσες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «επειδή βγαίνουμε αυτή τη στιγμή από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε εκείνα τα μέτρα τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς».

«Περιθώριο να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας»

Όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις εντατικές. «Αυτό είναι ενθαρρυντικό και μας δίνει κάποια μικρά περιθώρια χρόνια να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα εμβόλια, λέγοντας πως «αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι τα εμβόλια για την Όμικρον είναι απαραίτητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.