Μηνυμα νικης, πρωτιας και αλλαγης στη Ροδοπη και την χωρα εξεπεμψαν οι υποψηφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απο τη Ροδοπη

Στην επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου που σηματοδότησε και την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου του κόμματος

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στην Ροδόπη, που συνεπάγεται και με την έναρξη λειτουργίας του εκλογικού του κέντρου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Μαΐου, παρουσία του συνόλου των υποψηφίων, της συντονίστριας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας κ.Δημήτρη Καρβούνη, καθώς και μελών αλλά και φίλων του κόμματος.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ροδόπης σηματοδότησε και την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και όπως εξήγησε εκκινώντας στην παρουσίαση η συντονίστρια της ΝΕ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου σηματοδοτεί την αρχή της αλλαγή των ζωών και της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών, βασισμένη στις αρχές και τις προτάσεις του Συμβολαίου Αλλαγής που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος κ.Αλέξης Τσίπρας.

«Στις 21 Μαΐου θα πούμε ένα “ναι” στην αλλαγή, στην συνεργασία, την ασφάλεια, την σιγουριά και την σταθερότητα» πρόσθεσε για να επισημάνει πως «το βράδυ των εκλογών θα πρέπει να πανηγυρίζουν οι δημοκρατικοί πολίτες και όχι οι ολιγάρχες και το κατεστημένο και αυτό θα συμβεί μόνο με μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανοίξει τον δρόμο την επόμενη ημέρα για την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας».

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος δικαίου, επεσήμανε με την σειρά του ο κ. Δημήτρης Καρβούνης, για να υπογραμμίσει πως « ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ξέρει και μπορεί να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή γιατί θα φέρει την δικαιοσύνη παντού, και στο κράτος, και στην οικονομία και κυρίως στην κοινωνία».

«Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή πολιτική αλλαγή» πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας πως «τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, και εδώ στην Ροδόπη, θα την φέρουμε όλοι μαζί όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, οι προοδευτικοί, οι αριστεροί, με “μπροστάρηδες” τους υποψηφίους βουλευτές μας».

Χριστίνα Γαβρίδου: «Η Ροδόπη ήταν και είναι το μέρος μέσα στην καρδιά μου που υπεραγαπώ και για τον οποίο πάντα θα επιδιώκω ένα καλύτερο μέλλον»

Η αρχή της παρουσίασης έγινε από τις υποψηφιότητες των κ.κ.Χριστίνας Γαβρίδου και Ειρήνης Γιαννουσά, οι οποίες αμφότερες έλαβαν τον λόγο απευθύνοντας πρόσκληση συμπόρευσης προς τους πολίτες της Ροδόπης.

«Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, την πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Γαβρίδου δεσμευόμενη  πως «θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλό αυτού του τόπου, γιατί η Ροδόπη ήταν και είναι το μέρος μέσα στην καρδιά μου που υπεραγαπώ και για τον οποίο πάντα θα επιδιώκω ένα καλύτερο μέλλον».

Ειρήνη Γιαννουσά: «Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς και καμία μας»

«Στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου, το δικό μας και των παιδιών μας» επεσήμανε με τη σειρά της η κ.Ειρήνη Γιαννουσά, τονίζοντας πως «ο τόπος θα πρέπει να απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από ένα καθεστώς που είχε και έχει ως στόχο την τεράστια αναδιανομή πλούτου».  Η ίδια εξήγησε πως σήμερα θεωρεί χρέος της την ενασχόλησή της με τα κοινά, επικεντρώνοντας και προς όλες στις γυναίκες που όπως επεσήμανε «πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υποεκπροσωπούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων» καλώντας τες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θέτει στο επίκεντρο την γυναίκα και τις ανάγκες της ως πυλώνα της κοινωνίας και της οικογένειας. «Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς και καμία μας» συνέχισε για να καταλήξει προσκαλώντας «όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για αλλαγή, για να δώσουμε ξανά ελπίδα στον τόπο μας».

Μεμέτ Χουσαμετίν: «Οραματίζομαι μια πατρίδα που εμπνέει με όραμα και ελπίδα για το μέλλον»

«Οραματίζομαι μια πατρίδα που έχει λύσει τα οικονομικά της προβλήματα, έχει δημιουργεί θέσεις εργασίας και νέες παραγωγικές δομές, με σύγχρονη παιδεία, χρηματοπιστωτική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανιών και αγροτών» επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο κ.Μεμέτ Χουσαμετίν, τονίζοντας επίσης την ανάγκη για ένα ισχυρό δημοκρατικό κράτος με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και λυμένα ζητήματα που αφορούν στον «εκδημοκρατισμό» των μειονοτικών δομών.

«Μια δημοκρατική Ελλάδα που εμπνέει με όραμα και ελπίδα για το μέλλον» όπως επεσήμανε που θα αναπτύσσεται ως «αστέρι της μεσογείου» πρόσθεσε με κράτος δικαίου και δικαιοσύνη στην κοινωνία. Ο ίδιος απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ώστε όπως ανέφερε την επομένη των εκλογών να δοθούν λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που δημιούργησε η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οζγκιούρ Φερχάτ: ««Ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο νομό μπροστά μας για την πρωτιά»

«Υπηρετώ μια συλλογικότητα αλλά πολύ περισσότερο την κοινωνία και το σύνολο των συμπολιτών μας» ανέφερε ο κ.Φερχάτ Οζγκιόυρ για να τονίσει πως «το όραμά μας για μια περιοχή που μπορούν να ζήσουν αρμονικά και να συμβιώνουν οι πολίτες, δεν είναι εξωπραγματικό».

Ο ίδιος επεσήμανε πως χρειαζόμαστε έναν καλύτερο τόπο, με βασική επιδίωξη να αφήσουμε μια καλύτερη κληρονομιά για τα παιδιά μας, σε μια περιοχή η οποία μπορεί να είναι η ομορφότερη της χώρας αλλά είναι αδικημένη. «Θα πρέπει να είμαστε γνώστες των προβλημάτων και να επιδιώκουμε άμεσες λύσεις» πρόσθεσε για να τονίσει πως «δεν είναι δυνατόν η ανεργία στους νέους στην περιοχή μας να είναι στο 42%, να αυξάνεται η διαρροή οικονομικής μετανάστευσης, να μιλάμε για κλειστά σχολεία και χωριά που ερημώνουν και για μία Ροδόπη που είναι εκτός της ατζέντας του Αθηναϊκού κέντρου».

«Εμείς είμαστε εδώ, μέσα από την συλλογικότητά μας και ο καθένας ξεχωριστά, για να επιδιώξουμε να άρουμε αυτές τις αδικίες που συντελέστηκαν στην περιοχή μας και να επιδιώξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως αποτελεί εκπρόσωπο μιας ηλικιακής γενιάς που ξέρει το παρελθόν αλλά ξέρει και πώς θα οδηγήσει τον τόπο στο μέλλον μέσα από το ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ένα ψηφοδέλτιο που και στις εκλογές του 2019 «αντιστάθηκε» όπως ανέφερε καταφέρνοντας πολύ μικρή διαφορά από αυτό της ΝΔ και το οποίο σήμερα «εγγυάται ένα ασφαλές οικονομικό μέλλον ευημερίας που οι πολίτες θα διαισθάνονται ότι ανταμείβονται οι κόποι τους».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση προς τους συμπολίτες  να κατέλθουν στις κάλπες έχοντας κατά νου ότι με την ψήφο τους «ανοίγουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά και θα εγγυάται ασφάλεια και ευημερία στην περιοχή». Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια σειρά ανοιχτών για την περιοχή ζητημάτων όπως ο πρωτογενής τομέας, η ανεργία, το κοινωνικό κράτος και οι δομές υγείας, καθώς και η μειονότητα για την οποία όπως επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ένα καταρτισμένο και ακριβές πρόγραμμα, για να τονίσει πως «στο δικό μας πρόγραμμα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και θα διαφυλάξουμε την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής ως κόρη οφθαλμού, δίχως να υποχωρήσουμε βήμα».

«Ξέρουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο νομό μπροστά μας για την πρωτιά με συνοδοιπόρους στον αγώνα της ζωής χιλιάδες συμπολίτες μας» κατέληξε.

Δημήτρης Χαρίτου: «Στις 21 του Μάη, ζητώ από όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου»

Με αναφορά στη νέα γενιά, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό του

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η πρωτιά στη Ροδόπη, θα είναι νίκη όλων των συμπολιτών μου» ανέφερε και συνέχισε «μακριά από μας ο τεχνητός διαχωρισμός της ψήφου σε πλειονοτική και μειονοτική. Άλλωστε είναι κοινές οι αγωνίες, κοινά τα προβλήματα, κοινές οι ανάγκες, και σε αυτά απαντούν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά, μπορώ με αυξημένο κύρος, με μεγαλύτερη αξιοπιστία, με καθαρό πρόσωπο, να απευθύνομαι στους πολίτες» ανέφερε υπογραμμίζοντας τις σημαντικές παρεμβάσεις στη Βουλή και την κοινωνία που έχει να επιδείξει, για όλα τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα της περιοχής, ώστε «να υπερασπιστούμε τις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων».

«Οι πολιτικοί αντίπαλοί μου αιφνιδιάστηκαν από τη δυναμική των παρεμβάσεων μου αυτά τα τέσσερα χρόνια και προσπαθούν να μειώσουν την αξία τους ή να τις εμφανίσουν ως μη αποτελεσματικές. Αλλιώς είχαν συνηθίσει. Να κάνουν πολιτική από τα προάστια των Αθηνών και το Κολωνάκι και να εμφανίζονται στο τέλος της τετραετίας και να ζητούν την ψήφο των συμπολιτών τους. Αυτό έχει τελειώσει οριστικά. Σήμερα έχουν να συγκριθούν και να αξιολογηθούν, κι ας ξεβολευτούν επιτέλους. Θα είναι χρήσιμο για τον τόπο» πρόσθεσε καλώντας το σύνολο των πολιτών της Ροδόπης σε συμπόρευση στη μάχη για τη πολιτική αλλαγή.

Εκπροσωπώντας όπως τόνισε και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο κ.Χαρίτου έθεσε πρώτη τη δέσμευσή του για την επανεκκίνηση της σύμβασης της Βουλής με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να προχωρήσει η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, που όπως επεσήμανε «εκτροχίασε η σημερινή κυβέρνηση», την στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου με ενεργές πολιτικές για να γίνουν βιώσιμες οι γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και την επανεκκίνηση των διαδικασιών για το Φράγμα Κομψάτου.

Η ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων στο ΔΠΘ και η ευρύτερη ενίσχυσή του επίσης βρίσκεται όπως εξήγησε στην ατζέντα της προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όπως και η επανεξέταση του ενεργειακού σχεδιασμού της περιοχής που οδηγεί στην ακύρωση της δεύτερης μονάδας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η ενθάρρυνση των επενδύσεων στην περιοχή και η ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, που παραμένει «αναξιοποίητη εφεδρεία για τον τόπο και την τοπική οικονομία» αποτελούν επίσης μέρος των προγραμματικών δεσμεύσεων στις οποίες ο ίδιος αναφέρθηκε για να τονίσει πως «όλοι οι συμπολίτες μου να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσω να πορεύομαι, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, με μία μόνο αρχή, πάνω από όλα ο τόπος μας και οι ανάγκες των ανθρώπων  μας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, θρησκείας ή καταγωγής».

«Απευθύνομαι ιδιαίτερα στους προοδευτικούς πολίτες και τους καλώ να συμπορευτούμε για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας» ανέφερε για να καταλήξει λέγοντας πως «η 21η Μαΐου είναι το ραντεβού μας με την ελπίδα για να ξημερώσουν για τον τόπο, για εμάς και τα παιδιά μας, καλύτερες μέρες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.