Μηνυμα με πολλους αποδεκτες απο τον Οντερ Μουμιν

Ο αποκλεισμός της μειονότητας από τη ΝΔ, η εσκεμμένη άστοχη επιλογή υποψηφίων και πίστη στη νέα γενιά στελεχών για να επανέλθουν οι «στιγμές δόξας»

Ένα σύντομο-πυκνό σε μηνύματα- πολιτικό σχόλιο, το οποίο επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ανήρτησε την Τετάρτη στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο περιφερειακός σύμβουλος, προσκείμενος στη Νέα Δημοκρατία, κ. Οντέρ Μουμίν. Ο κ. Μουμίν ασκεί αυστηρή κριτική στο κόμμα του για την αντιμετώπιση, που επιφύλαξε την τελευταία 8ετία στη μουσουλμανική μειονότητα τη Θράκης, καταλογίζοντας του ευθέως τον αποκλεισμό της από τα τοπικά τεκταινόμενα. Μάλιστα, εκτός του γεγονότος ότι εντοπίζει χρήση υβριστικού, υποτιμητικού και ακροδεξιού λεξιλογίου στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο επίσης για «κατά καιρούς εσκεμμένη άστοχη επιλογή υποψηφίων». Η τελευταία αυτή αναφορά του κ. Μουμίν κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί, ιδίως αν τη συνδυάσει κανείς με τις διεργασίες της περιόδου πριν από τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου, όταν το όνομα του περιφερειακού συμβούλου είχε εμπλακεί στα σενάρια για τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, αλλά, για άγνωστους λόγους, αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.
 
Άξια προσοχής, πάντως, και ίσως δείγμα των προθέσεών του για το μέλλον είναι και η κατακλείδα του σχολίου του κ. Μουμίν, όπου γίνεται μνεία στη νέα γενιά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από τη Μειονότητα και την Πλειονότητα, η οποία μπορεί να επαναφέρει τις «στιγμές δόξας, όπως των εκλογών του 2004 στη Ροδόπη».
 
Αναλυτικά το κείμενο που ανήρτησε ο περιφερειακός σύμβουλος έχει ως εξής:
 
«Η μεγάλη, δημοκρατική κεντροδεξιά παράταξη δια των οργάνων της, την τελευταία οκταετία απέκλεισε τη Μειονότητα από τα τοπικά τεκταινόμενα της. Ο αποκλεισμός κατά καιρούς με υβριστικό, υποτιμητικό και ακροδεξιό λεξιλόγιο και κατά καιρούς με εσκεμμένη άστοχη επιλογή υποψηφίων.
 
Η ώρα της αλήθειας, της ριζικής αλλαγής και της ρήξης με το παρελθόν έφτασε.
 
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο χώρος αυτός διαθέτει εκείνη την νέα γενιά στελεχών από την Μειονότητα και από την Πλειονότητα, για να επανέλθουν οι στιγμές δόξας όπως των εκλογών του 2004 στη Ροδόπη…»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.