Μηνυμα με πολλους αποδεκτες απο τον Ιλχαν Αχμετ

«Για εκείνους που πιστεύουν ότι θα κουραστώ να δίνω τις μάχες μου, ας ψάξουν αλλού για κουρασμένους»

Δηλώνει παρών και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Χωρίς περιστροφές μίλησε για όλους και για όλα κάνοντας απολογισμό των δράσεων του

Απολογισμό των δράσεων του από το 2019, δηλώνοντας πως θα είναι παρών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στις επόμενες εκλογές, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, στις 2 Ιουνίου.

Ο κ. Αχμέτ μίλησε ειδικά για την ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης της περιοχής, ώστε αυτή να θωρακιστεί πραγματικά, ενώ χαρακτήρισε γέφυρα ειρήνης τη μειονότητα.

«Διεκδικητικός, Χρήσιμος και Αποτελεσματικός» είναι το τρίπτυχο της πολιτικής που προέταξε, ενώ φρόντισε να στείλει μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις πως θα συνεχίσει να είναι παρών στα πολιτικά πράγματα του τόπου.

Μάχες κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού

Ο κ. Αχμέτ ξεκίνησε με μια αναφορά στην ιστορικότητα της ημέρας, μιας και στις 2 Ιουνίου 1985 ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε δεύτερη τετραετία στην διακυβέρνηση της χώρας, με τον εκλογικό θρίαμβο του 46% των ψήφων, ενώ συνέχισε με αναφορά στην υγειονομική κρίση, που προκάλεσε τεράστια ανασφάλεια παγκόσμια, θέτοντας νέες προκλήσεις για την λειτουργία των θεσμών και την διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών αλλά και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την μεγάλη αξία του Κράτους Πρόνοιας και του δημόσιου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Στην Ροδόπη, όλους αυτούς τους μήνες, έδωσε την μάχη της ενημέρωσης όλων των ομάδων του πληθυσμού για την ανάγκη του εμβολιασμού και τήρησης των μέτρων που διασφαλίζουν την ατομική υγιεινή και την δημόσια υγεία.

Μάλιστα πολλές φορές αναγκάστηκε να υποκαταστήσει κρατικές λειτουργίες, όταν εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά η φοβικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η Μειονότητα, με στερεότυπα να διακινούνται στην κοινωνία, τον αγώνα για να ανοίξει έστω και ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Φιλλύρα, αλλά και τις υπερβολές που υπήρξαν σχετικά με τις τέλεση των θρησκευτικών εθίμων, το 2021.

Γνώμονας άλλωστε της πολιτικής του παρουσίας στην Ροδόπη όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πάντοτε ο συνδυασμός της μάχης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, της άσκησης δυναμικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και η αποτελεσματικότητα ως προς την υλοποίηση των στόχων.

«Διεκδικητικός, Χρήσιμος και Αποτελεσματικός είναι το τρίπτυχο που διέπει τις παρεμβάσεις μου και χαρακτηρίζει τις πολιτικές μου αρχές» υπογράμμισε, μένοντας πάντα δίπλα στον Πολίτη, στον καθημερινό άνθρωπο της Ροδόπης, χωρίς θρησκευτικούς, φυλετικούς ή ιδεολογικούς διαχωρισμούς.

Ξανά υποψήφιος Βουλευτής

«Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσω και στο μέλλον, ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο δυσαρεστεί όσους είχαν μάθει στην Ροδόπη η πολιτική να ασκείται στην βάση διαχωρισμών και στερεοτύπων» τόνισε.

Για αυτό και ανακοίνωσε επίσημα πως θα είναι παρών και στην νέα εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδείξει το Κίνημα και το νέο τους αρχηγό, τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, δηλώνοντας περήφανος για το έργο που έγινε στην Ροδόπη από το 2017, οπότε εντάχθηκε στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και στη συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής.

Εκτίμησε δε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αν δεν υπάρξει κάτι απροσδόκητο, όμως ξεκαθάρισε πως το κόμμα είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για αυτές.

Τόνισε πάντως, προς όσους προσπαθούν να προσδώσουν μεταφυσικές ή άλλες φορές και συνωμοτικές διαστάσεις στην πολιτική δυναμική του Ιλχάν Αχμέτ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που πήρε μέρος από το 2004 και μετά, ότι μυστικά αυτού του τύπου στην πολιτική δεν υπάρχουν.

«Το μόνο ζητούμενο είναι να είσαι κοντά στον Λαό και να μην τον εγκαταλείπεις στα δύσκολα για την διασφάλιση προσωπικού οφέλους» ανέφερε, και έτσι δεν εγκατέλειψε ποτέ τους πολίτες δίνοντας πάντοτε την μάχη της Ροδόπης και των συμφερόντων της.

«Για εκείνους που πιστεύουν ότι θα κουραστώ να δίνω τις μάχες μου, ας ψάξουν αλλού για κουρασμένους. Για όσους εκτιμούν ότι θα συμβιβαστώ, ας ψάξουν αλλού για συμβιβασμένους. Για τους φίλους που θεωρούν ότι θα κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου, ας περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνουν τα ψώνια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γέφυρα ειρήνης η μειονότητα και η Θράκη

Ο βουλευτής θεωρεί πως βρισκόμαστε, πολιτικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την περίοδο των μνημονίων, με την Θράκη να κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο νέο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.

Φιλοδοξούν λοιπόν να είναι η Θράκη γέφυρα Ειρήνης και Φιλίας ανάμεσα στους γειτονικούς Λαούς, νησίδα σταθερότητας σε έναν κόσμο ταραγμένο και ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον.

«Διαχρονικά άλλωστε αυτή ήταν και η προσδοκία και ο στόχος της Μειονότητας μας. Να αποτελούμε γέφυρα Ειρήνης και όχι εστία εντάσεων και αναταραχών» σημείωσε, σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ρωσική εισβολή και η αντίθετη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας, επικαιροποιεί με δραματικό τρόπο την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Θλιβερή πρωτιά στην χαμηλή ανάπτυξη

Η Θράκη όμως, κατέχει την θλιβερή πρωτιά στο χαμηλότερο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας, στην φτώχεια, την ανεργία, τους αναπτυξιακούς δείκτες, μια θέση που δεν της αξίζει, και θεωρεί απορίας άξιο πως μια περιοχή με αυτές τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, σύνθεση πληθυσμού, γειτνίαση με την Ευρώπη και την Ανατολή, έχει μείνει τόσο πίσω στους δείκτες ευημερίας.

Για αυτό και θεωρεί πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιστρέψει αυτή την απογοητευτική εικόνα, να μην παραιτηθεί σε αυτή την κατάσταση, για την οποία θεωρεί πως οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. από το 2015 και μετά είναι εξίσου συνυπεύθυνες.

Ενίσχυση της περιοχής οικονομικά

Ερωτηθείς για το θέμα της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας και το θέμα των βάσεων, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το υπερψήφιζε, γιατί θέλουν να θωρακίζεται η χώρα έναντι οποιασδήποτε απειλής.

Όμως είχαν ενστάσεις, που κατέθεσαν στη Βουλή, ζητώντας εγγυήσεις ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της και δεν θα γίνει μια απέραντη βάση, για αυτό και τονίζουν πως η καλύτερη πολιτική είναι αυτή των καλών διμερών σχέσεων, και της καλής διπλωματίας.

Η ενίσχυση του Έβρου, ανέφερε, δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο στρατιωτικά, για αυτό και οι προβλέψεις στον Αναπτυξιακό νόμο για την χρηματοδότηση των επενδύσεων, που πιστεύει πως πρέπει να επεκταθεί και σε Ροδόπη και Ξάνθη, αποφεύγοντας όμως τα θαλασσοδάνεια, αλλά να έρθουν σοβαροί επενδυτές, ώστε η ειδική ενίσχυση να αξιοποιηθεί νομίμως και καταλλήλως.

Ειδικό καθεστώς για τα καύσιμα στη Ροδόπη

Ειδική μνεία έκανε στο θέμα των καυσίμων, για τα οποία θεωρεί πως θα πρέπει να με πλαφόν στην τελική τιμή για να ανασχεθεί το κύμα της ακρίβειας, ενώ ειδικά για την περιοχή μας, επανέφερε την πρόταση να δημιουργηθεί ένα καθεστώς ανάλογο με αυτό που ισχύει στην Τεργέστη, με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην τιμή για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής από ό,τι για τους επισκέπτες της, ακόμα και από κοντινούς νομούς, και αυστηρό έλεγχο στο πέρασμα με τη Βουλγαρία.

Απάντηση και αντεπίθεση στην κριτική από πλευράς μειονότητας

Ο βουλευτής θέλησε να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται από μερίδα του μειονοτικού τύπου, που θεωρεί πως περιλαμβάνει και fake news για να προκαλέσει αντίδραση και ανησυχία στο λαό, και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, αλλά και κριτική γιατί δεν ακολουθεί το μοντέλο του κλασικού μειονοτικού βουλευτή, που ασχολείται μόνο με θέματα της μειονότητας.

Όπως τόνισε, αυτός εκλέχτηκε με τη δύναμη του λαού, χωρίς στήριξη κέντρων, με πολιτική να υπάρχει μέριμνα για τις ιδιαιτερότητες της μειονότητας, όπως η καλλιέργεια καπνού, και τη στήριξη των όσων δίκαιων αιτημάτων υπάρχουν, όπως η εκπαίδευση τα βακούφια και άλλα, όμως θεωρεί πως ο ρόλος του βουλευτή, ανεξάρτητα από την καταγωγή του είναι να παλεύει για όλη την περιοχή του.

«Η μάχη κερδίζεται μόνο αν ενεργείς συνολικά και πράττεις στο νομό σου, δεν ήμουν ποτέ εκπρόσωπος μικρών ομάδων και μαγαζιών, αλλά άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει την περιοχή σε κλίμα πολιτισμού και δημοκρατίας» ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές ο κ. Αχμέτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.