Μηνυμα Δημαρχου Μαρωνειας Σαπων κ. Ντινου Χαριτοπουλου για την επετειο της 28ης Οκτωβριου

«Είμαστε απόγονοι ηρώων και πρέπει να φυλάττουμε τη μνήμη και την εικόνα τους ζωντανή και καθαρή»

Στην αξία της συλλογική μνήμης και τον «φόρο αίματος» που πλήρωσε η περιοχή κατά το έπος του ’40 αναφέρεται σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμά του:

«Τιμούμε το έπος του 1940, τιμούμε τους ήρωες που δόξασαν τη χώρα μας.

Η ενότητα των Ελλήνων ενδυναμώνεται όταν υπάρχουν εξωτερικές απειλές. Το έθνος μας παραμένει ισχυρό μέσα από τη συλλογική μνήμη και τιμή όσων θυσιάστηκαν για να παραμείνει η Ελλάδα ανεξάρτητη, ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική.

Στις προκλήσεις της εποχής μας απαντάμε με ενότητα και πίστη στις αρχές και στα ιδεώδη που δόξασαν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Ο νους μας στρέφεται με σεβασμό στους ήρωες εκείνου του έπους.

Σε όλα μας τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών υπάρχει ένα μικρό ηρώο με τους νεκρούς άντρες που πήραν μέρος στο έπος του ’40 αφήνοντας σε εκείνα τα βουνά τη ζωή τους. Είμαστε απόγονοι ηρώων και πρέπει να φυλάττουμε τη μνήμη και την εικόνα τους ζωντανή και καθαρή.

Σε καιρούς σκοτεινούς, σε νερά αχαρτογράφητα, σε στιγμές που το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και ζοφερό, αντλούμε διδάγματα από τους προγόνους μας, που αγωνίσθηκαν για τα ιδανικά και αξίες που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Και ο καλύτερος τρόπος να τους τιμήσουμε είναι να δείξουμε την ίδια θέληση και ομοψυχία μπροστά σε κάθε πρόκληση.

Ισότητα και Δημοκρατία.

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορική συλλογική μνήμη και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλη την ανθρωπότητα.

Τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Χρόνια Πολλά συμπολίτισσες, συμπολίτες!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.