«Μιλουν οι ανθρωποι που φτωχοποιησαν τους Ελληνες παιρνοντας μετρα 65 δις ευρω»

Η απάντηση του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στον Λ. Αυγενάκη

Τη δική του απάντηση στα όσα κατέθεσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης μέσα από τις σελίδες του «ΠΤΘ» την Τρίτη ενόψει της ψήφισης στη βουλή του πολυνομοσχεδίου για τη συμφωνία κυβέρνησης δανειστών, δίνει ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων. 

Αναλυτικά σε δήλωση του ο κ. Σακελλίων προς την εφημερίδα μας σημειώνει: 

«Διάβασα με προσοχή τα όσα λέει ο κύριος Αυγενάκης της Ν.Δ. στο φύλλο της Τρίτης. Μιλούν οι άνθρωποι που μείωσαν τις συντάξεις 12 φορές. Μιλούν οι άνθρωποι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, αυτές που εμείς θα επαναφέρουμε το 2018. Μιλούν οι άνθρωποι που εξόρισαν 2.500.000 συμπολίτες μας από το σύστημα υγείας που εμείς τους επανεντάξαμε. Μιλούν οι άνθρωποι που απέλυαν σωρηδόν εργαζόμενους από το δημόσιο και οδήγησαν την ανεργία στο 27% αντίθετα σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί κατά 5 μονάδες. Μιλούν οι άνθρωποι που φτωχοποίησαν τους Έλληνες παίρνοντας μέτρα 65 δις ευρώ. Μιλούν οι άνθρωποι που εκτίναξαν το δημόσιο χρέος, και τα 85 δις του χρέους αυτού είναι το μαύρο χρήμα στην υγεία. 
 
Σήμερα 500.000 οικογένειες παίρνουν το ΚΕΑ. Σήμερα οι δικαιούχοι του ΟΕΚ θα δουν τα δάνεια τους να μειώνονται κατά 60% γιατί πολύ απλά θα πληρώνουν μόνο το κόστος οικοδομής, δηλαδή από 730 ευρώ ανά τετραγωνικό εμείς το ρίχνουμε στα 330 ευρώ.
 
 Μιλούν αυτοί που τον περασμένο Δεκέμβρη αρνήθηκαν να ψηφίσουν το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους. Μιλούν αυτοί που κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης για την β΄ αξιολόγηση ζητούσαν να κλείσει όπως όπως παίρνοντας και άλλα μέτρα. Αυτοί που είχαν συμφωνήσει από το 2011, το ΠΑΣΟΚ τότε αλλά και αυτοί μετά σε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 6%., με περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων. Μιλούν αυτοί που ακόμα και τώρα σκίζουν τα ρούχα τους και λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τα θετικά αντίμετρα ύψους 7,5 δις, έναντι αρνητικών μέτρων 4,9 δις.
 
Ακόμα και σήμερα ο πρόεδρος τους μιλά για απολύσεις, των σχολικών φυλάκων, των ανθρώπων στα νοσοκομεία, των καθαριστριών  ώστε να τα πάρει αυτά τα κομμάτια μαζί με άλλα ο ιδιωτικός τομέας. Ενώ έχει αποδειχθεί από τα ίδια τα νούμερα ότι οι ατομικές συμβάσεις που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι διπλασίασαν τις αμοιβές τους, έχουν ασφαλιστική κάλυψη, και μειώθηκε στο μισό το κόστος για το Δημόσιο. Μιλούν αυτοί που ακόμη και σήμερα λένε ότι δεν θα ψηφίσουν την μείωση του Φ.Π.Α. στα γεωργικά εφόδια. Από το 24% στο 11%. Μιλούν αυτοί που διέλυσαν τα δημόσια νοσοκομεία ενώ σήμερα έχουν γίνει μέχρι τώρα 18.000 προσλήψεις μόνιμες και προσωρινές για την στήριξη του συστήματος και θα ακολουθήσουν και άλλες. 
 
Και είναι άλλα πολλά που θα μπορούσα να πω αλλά σέβομαι τον χώρο της εφημερίδας. Δεν μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη την κατάπτυστη ανακοίνωση της Ν.Δ. για το επεισόδιο με τους ναζιστές στην Βουλή. Μαζί με τον Λοβέρδο μιλούν για σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ναζιστές ώστε να αποπροσανατολίσουν τον λαό. Λυπάμαι που θα χρησιμοποιήσω την λέξη αίσχος αλλά και αυτή δεν εκφράζει τον αποτροπιασμό μας για το ατόπημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.