Μιλενα  Αποστολακη: «Τα προβληματα μπορουν να λυθουν μονο μεσα απο την πολιτικη»

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις ευρωεκλογές, τα προτάγματα της σημερινής πραγματικότητας των Ελλήνων πολιτών και το κράτος δικαίου με την αφορμή της σημερινής παρουσίας της στην Κομοτηνή

Με σκοπό να ακούσει τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών, ούτως ώστε αυτά να μπορέσουν να μετουσιωθούν σε προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, έρχεται σήμερα στην Κομοτηνή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Μιλένα Αποστολάκη.

Η κ.Αποστολάκη, συνοδευόμενη επίσης από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του κόμματος κ.Κώστα Χρυσόγονο, θα έχει συναντήσεις με μια σειρά φορέων της περιοχής, ενώ θα αποτελέσει και κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης με τίτλο «Κράτος Δικαίου ή Κράτος αδικίας; Ελλείμματα και αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο» που διοργανώνει η ΠΑΣΠ Κομοτηνής στην Λέσχη Κομοτηναίων.

Με την αφορμή της επίσκεψής της η ίδια μίλησε το πρωί της Πέμπτης, 18 Απριλίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τονίζοντας πως δεν αντιμετωπίζει την Θράκη ως «μια άλλη περιφέρεια» αλλά ως «σύνορο της Ευρώπης, της πατρίδας μας και ως μια περιφέρεια με πολύ σημαντικό γεωπολιτικό αποτύπωμα για την Ελλάδα, η οποία χρήζει ειδικών πολιτικών, για την αντιμετώπιση των πολλαπλών απολήξεων που υπάρχουν γύρω από τη Θράκη». Δίνοντας το παράδειγμα του Πανεπιστημίου και της ενίσχυσής του που χαρακτήρισε ως εθνικό στόχο για να υπενθυμίσει πως «αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους μεταξύ της ευρύτερης κριτικής που κάναμε στο πρόχειρο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει καμία πρόνοια, ούτως ώστε να υπάρξει μια τέτοιου είδους γεωγραφική κατανομή των  ενδεχόμενων ιδρυμάτων που θα ιδρυθούν, αλλά και της ενίσχυσης των πανεπιστημίων στη Θράκη».

Η κ.Αποστολάκη χαρακτήρισε κρίσιμο το ζήτημα, καλώντας την κυβέρνηση να το προτάξει, υπενθυμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε με όλες του τις δυνάμεις ιστορικά, το ΔΠΘ, θεωρώντας το ως «ένα απόλυτο εθνικό πρόταγμα».

«Η προεκλογική συζήτηση δεν θα πρέπει να εξαντληθεί μόνο σε εσωτερικά μέτωπα»

Για τον σκοπό αυτό η ίδια αναφερόμενη και στην προσεχή μάχη των ευρωεκλογών κάλεσε τους πολίτες «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους» τονίζοντας πως είναι αντιληπτή η απογοήτευση που τρέφουν από την πολιτική, λόγω της αδυναμίας αυτής να παράξει λύσεις, αλλά και στο κακό υπόδειγμα σύμφωνα με το οποίο «η είδηση είναι ο φαύλος πολιτικός, δεν είναι ο έντιμος πολιτικός, είναι το σκάνδαλο, και όχι η καθημερινή εντιμότητα που παράλληλα υπάρχει βεβαίως με τη δυσωδία».

«Αυτά και άλλα πολλά οδηγούν σε μια αποστασιοποίηση, σε μια  παραίτηση, σε μια αμφισβήτηση του ρόλου της πολιτικής» συνέχισε για να εξηγήσει ωστόσο πως «τα προβλήματα θα λυθούν μόνο μέσα από την πολιτική και μόνο από την ενίσχυση εκείνων των άξιων δυνάμεων που με ευθύνη, χωρίς δημαγωγία, χωρίς τοξικότητα, χωρίς ένα κούφιο lifestyle, έρχονται να αναμετρηθούν με τα προβλήματα, με σοβαρές υπεύθυνες απαντήσεις». «Αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ, και αυτό έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο τόπος  απέναντι σε μια ηγεμονική κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία επιτίθεται στο κράτος δικαίου και εκθέτει τη χώρα διεθνώς, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών και  αυξάνοντας με ταξικό και δραματικό τρόπο, τις ανισότητες. Οι πλούσιοι έχουν γίνει πολύ πλουσιότεροι και τα μεσαία και χαμηλά στρώματα συνθλίβονται καθημερινά. Και  αυτά το ΠΑΣΟΚ θέλει να τα  αντιμετωπίσει  με υπεύθυνο και προοδευτικό τρόπο» ανέφερε. 

Απευθυνόμενη και πάλι στους πολίτες η ίδια τόνισε πως η προεκλογική συζήτηση δεν θα πρέπει να εξαντληθεί στα εσωτερικά μέτωπα, τα οποία ωστόσο σαφώς είναι πολλά και ανοιχτά. «Δεν είναι μόνο η ακρίβεια και η καθημερινότητα, δεν είναι μόνο το τραγικό έλλειμμα  ασφάλειας και η βία της καθημερινότητας, που είναι δυο θέματα που  απασχολούν την κάθε ελληνική  οικογένεια και  προφανώς τους πιο αδύναμους, τα μεσαία και χαμηλά στρώματα τα οποία πλήττονται περισσότερο, αλλά και τα προβλήματα της  λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, όπως αναδείχτηκαν με ένα  πολύ έντονο τρόπο σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών» και τα οποία θα αναδείξει και στην ομιλία της.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει μετατραπεί σε καθεστώς»

Ζητήματα που μαζί με το έγκλημα των Τεμπών και την «στοχευμένη και μεθοδευμένη» όπως την χαρακτήρισε προσπάθεια της κυβέρνησης για την συγκάλυψή του, «αναδεικνύουν ευθέως τα προβλήματα λειτουργίας στο κράτος δικαίου». «Εδώ μιλάμε για  την καρδιά του δημοκρατικού πολιτεύματος, για το θεσμικό οικοδόμημα της χώρας το  οποίο πλήττεται από  μια κυβερνητική πλειοψηφία η οποία έχει μετατραπεί σε καθεστώς» πρόσθεσε, τονίζοντας πως ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, δεν εξαντλείται στην εσωτερική κομματική στόχευση του ΠΑΣΟΚ αλλά αφορά στην ανάγκη της Ελλάδας να ισορροπήσει το πολιτικό της σύστημα βρίσκοντας ένα σοβαρό αξιόπιστο και δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι στη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία.

«Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στο ζήτημα της επιτάχυνσης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση»

Η κ.Αποστολάκη αναφέρθηκε στον χώρο της δικαιοσύνης όπου υπάρχουν επίσης σοβαρά προβλήματα, αρχής γενομένης από την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης. «Προκειμένου να τελεσιδικήσει μια απόφαση θέλουμε τετραπλάσιο χρόνο από ό,τι στην Ε.Ε. και ταυτόχρονα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία διανύει το 5ο έτος της θητείας της, έχει έναν  υπερβολικό νομοθετικό “οίστρο”, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αρμοδιότητας του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετεί και ξανανομοθετεί, χωρίς να έχει το παραμικρό  αποτύπωμα  σε ό,τι αφορά την περιβόητη επιτάχυνση» τόνισε για να καταλήξει πως «στο κομμάτι της επιτάχυνσης της δικαιοσύνης από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχουμε δει εδώ και πέντε χρόνια, κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα  μέσα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.