«Μικρο καλαθι» για το νεο διοικητικο σχημα της Περιφερειας ΑΜΘ κρατα ο Κ. Κατσιμιγας

Σκεπτικισμός για το ρόλο που μπορεί να έχουν θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι σύμβουλοι

Μια πρώτη τοποθέτηση αναφορικά με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ σε θέσεις χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, καθώς και εντεταλμένων συμβούλων έκανε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο επικεφαλής της « Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Κώστας Κατσιμίγας.

Στο σχόλιό του ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε πως στους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, από τους παραμένοντες, «ο ένας παραμένει λόγω της συμφωνίας που επιβλήθηκε από τα κεντρικά της ΝΔ προεκλογικά», ενώ ο δεύτερος, θεωρεί πως θα ήταν ο πρώτος που θα αντικαθίστατο, αλλά μια καραμπόλα τον κράτησε στη θέση του.

Για τους τρεις που αντικαταστάθηκαν σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα, αυτοί θα κριθούν εκ τους αποτελέσματος, σημείωσε, τονίζοντας πως η παράταξη θα είναι μαζί τους όταν προκύπτουν σωστά προς όφελος του τόπου, και θα κάνουν την κριτική τους όταν το απαιτούν τα πράγματα.

Περνώντας στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, σημείωσε πως και αυτοί θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, εκτιμώντας ωστόσο πως ο Περιφερειάρχης δεν τους έχει δώσει ουσιαστικό αντικείμενο και ρόλο. Ωστόσο ξεχώρισε την περίπτωση του κ. Βασίλη Δελησταμάτη ο οποίος όπως τόνισε «γνωρίζει το αντικείμενο, και τα δείγματα που έχει δείξει ως άνθρωπος της κοινωνίας του Έβρου, είναι ενθαρρυντικά».

Όσο για τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, θεωρεί πως ο ρόλος που τους έχει δοθεί είναι αυτός της «γλάστρας», χωρίς απαραίτητα να είναι οι ίδιοι, με κορυφαίο, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα Ροδοπίτη που «εύστοχα χαρακτήρισε ένας Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξής μας “ρουσφέτ μπακάν”».

Σχολιάζοντας την αλλαγή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού σε Εντεταλμένο Σύμβουλο, ο κ. Κατσιμίγας ότι είναι προϊόν της επιμονής τους κ. Τσώνη, «να συνεχίσει να κάνει τα ταξιδάκια του  στο εξωτερικό, γιατί εκ του αποτελέσματος ήταν μηδενικό το έργο που παρήγαγε». «Έτσι τα ταξίδια σε Ντουμπάι, Πεκίνο και όπου αλλού γίνονται εκθέσει τουρισμού θα συνεχιστούν, γιατί άλλωστε είδαμε με τις πολιτικές που άσκησε ότι κατακλύστηκε η περιοχή μας με Κινέζους, Άραβες, Εβραίους και από άλλα μέλη της υφηλίου» σημείωσε σκωπτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.