Μιχαλης Μοσχιδης: «Ο  Δημος Μαρωνειας – Σαπων  να αποτελεσει τον κινητηριο μοχλο της τοπικης κοινωνιας»

Υπευθυνότητα, σοβαρότητα και γνώση θέλει να φέρει στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών

Επιστρέφει στην τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο Μαρωνείας Σαπών, αυτή τη φορά ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μαρωνείας Σαπών με την παράταξη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών και επικεφαλής τον κ. Απόστολο Ιωάννου, ο κ. Μιχάλης Μοσχίδης.

Ο κ. Μοσχίδης φέρνει μαζί του σημαντική εμπειρία, έχοντας διατελέσει Δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του τότε Δήμου Μαρώνειας την περίοδο  2007-2010, ενώ από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Μαρωνείας Σαπών, και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για 2,5 έτη.

Κινητήριος μοχλός ο Δήμος

«Αποφάσισα να θέσω εκ νέου Υποψηφιότητα, γιατί αγαπώ αυτόν τον τόπο και διαθέτοντας εκτός της εμπειρίας και επιστημονικές γνώσεις νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω ώστε ο  Δήμος Μαρώνειας – Σαπών  να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε για να εξηγήσει πως πρόκειται για κάτι που θα οδηγήσει την περιοχή σε μια πορεία οικονομικής ανάπτυξης,  για την ευημερία των Δημοτών.

Η ανάπτυξη αυτή θα συνδυάζει χαρακτηριστικά όπως η αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη, αλλά και η κοινωνική ισορροπία και η κοινωνική ενσωμάτωση ευπαθών ομάδων.

Παράλληλα το μέλλον του Δήμου περνά μέσα από την καινοτομία και χρήση νέων τεχνολογιών, τη δημιουργία συνθηκών άνετης και ευπρεπούς διαβίωσης, τη γρήγορη και δίκαιη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και τη βελτίωση των πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δρώμενων του Δήμου.

Η παράταξη τους, ανέφερε, απαρτίζεται από αξιόλογα στελέχη που έχουν όρεξη για προσφορά  και όλοι μαζί  με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Απόστολο Ιωάννου, με τον οποίο είναι φίλοι και συνοδοιπόροι πάνω από 20 χρόνια, ο καθένας στον τομέα του, μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες το Δήμου και των Πολιτών.

Η εμπειρία συμβαδίζει με την γνώση

Ο κ. Μοσχίδης ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα  για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση, κατανοώντας την ανάγκη τεκμηριωμένης γνώσης, που απαιτείται πλέον, για την εύρυθμη λειτουργία ενός Δήμου. Όπως υποστηρίζει άλλωστε ο ίδιος σήμερα τα στελέχη μιας δημοτικής αρχής (Αιρετοί, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες) θα πρέπει, εκτός από την διάθεση και το όραμα που σίγουρα διαθέτουν, να έχουν και την γνώση και τις δεξιότητες ώστε να μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά.

«Το μεταπτυχιακό μου άλλαξε κυριολεκτικά τον τρόπο σκέψης για την επίλυση των ζητημάτων που ήδη γνώριζα, από την προηγούμενη ενασχόλησή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε, έχοντας γνωρίσει θέματα για τον Στρατηγικό σχεδιασμό, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, την Σύνταξη και διαχείριση Προϋπολογισμού, χρηματοδοτικά Προγράμματα, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση κ. α. για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημαντική η ενασχόληση με τον πολιτισμό

«Ο τόπος αυτός με την μακραίωνη ιστορία του και το πλήθος των μνημείων- πολιτιστικών χώρων, σε ωθεί αυτόματα να θέλεις να ασχοληθείς με τον πολιτισμό και το πολιτιστικό προϊόν του. Αυτό δεν αφορά μόνο την Μαρώνεια, που θα μπορούσε να είναι το “σημείο αναφοράς”του Δήμου, αλλά και όλο το εύρος της περιοχής, με τις ιδιαιτερότητες του κάθε οικισμού».Αυτές τις διαπιστώσεις έκανε ο κ. Μοσχίδης αντλώντας από τα βιώματα και την ενασχόληση με τον πολιτισμό σε κάθε του έκφανση, που αποτελούσε πάντα τόσο για την σύζυγό του, όσο και για τον ίδιο, ένα είδος «παράδοσης», με την συμμετοχή και την ενασχόληση με τις δραστηριότητες διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων κάθε μορφής.

Την περίοδο της αντιπροεδρίας του στο τότε δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας άλλωστε ξεκίνησε το Φεστιβάλ Μαρώνειας και κατόπιν Μαρώνειας- Σαπων,  με συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΚΘΒΕ, πολιτιστικών συλλόγων και ντόπιων καλλιτεχνών , με υψηλού Επιπέδου πολιτιστικές Δράσεις που προσέλκυσαν κοινό και από άλλες περιοχές εκτός του Δήμου, ενώ επηρεάστηκε και από την πολιτιστική Δράση με το ίδρυμα της πρώην ΕΤΒΑ ΑΕ.

Κλειδί για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη Μαρώνεια ο πολιτισμός

Εξάλλου θεωρεί πως ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή της Μαρώνειας, που έχει δυνατό Όνομα, λείπει όμως το Μάρκετινγκ Πολιτιστικού Τουρισμού.Πρώτα όμως οι εμπλεκόμενοι φορείς (Κεντρική διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος ) πρέπει να αναλάβουν, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους, να εκτελέσουν τα έργα υποδομών και ανάδειξης των πολιτιστικών χώρων, διαδρομών, μονοπατιών κλπ.

Παράλληλα χρειάζεται και προετοιμασία, όπως συνειδητοποίησε σε ένα πρόσφατο ταξίδι στην Κέρκυρα, όπου είχε την τύχη να παρακολουθήσει ένα Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από χώρες της Μεσογείου που διοργάνωσε ο Δήμος.Η όλη διοργάνωση ήταν άψογα προετοιμασμένη, και αναρωτήθηκε αν θα τα είχαν καταφέρει τόσο καλά στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών, στη θέση τους. Η απάντηση ήρθε από την παρουσιάστρια του προγράμματος, που τόνισε πως χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος, για να προετοιμαστεί.Αυτό, τόνισε, απαιτεί σοβαρή δουλειά και υπευθυνότητα, κάτι που πέτυχαν, με το κοινό στην συντριπτική τους πλειοψηφία Τουρίστες.

«Ο τουρισμός, είναι η προβολή του τόπου σου, στα πέρατα της γης. Και ό,τι προβάλεις, εκείνο θα σου έρθει» ανέφερε, όμως η δημιουργία και η προβολή ενός Πολιτιστικού και Τουριστικού προϊόντος πρέπει να γίνει σωστά και υπεύθυνα, χωρίς να αποπνέει αυτό το προϊόν την αίσθηση του «άρπα-κόλα», χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθείς ότι δεν έκανες τίποτε.

«Χρειαζόμαστε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και γνώση. Είναι γεγονός, ότι ο τόπος μου είναι τo “διαμάντι” του νομού Ροδόπης. Ακατέργαστο μεν, αλλά πολύτιμο και  σκοπεύω να  συμβάλω στην ανάδειξή του όπως μπορώ» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.