Μιχαλης Κατρινης: «Στοχος της κυβερνησης ειναι η συγκαλυψη της αληθειας και των ενοχων στο σκανδαλο των υποκλοπων»

Αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να προσκομιστεί εκεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης με όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα καταθέτει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δε διαθέτει αξιοπιστία. Έχει θέσει την πολιτική του επιβίωση πάνω από τη χώρα και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Συνιστά πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας, όχι μόνο σήμερα αλλά και στο μέλλον» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης στην ομιλία του στη Βουλή στην συζήτηση για τις παρακολουθήσεις.

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι αμφισβητούνται οι δημοκρατικές τους ελευθερίες, όπως το απόρρητο της ιδιωτικής τους ζωής. Αυτό είναι ένα δυστοπικό παρόν, που οφείλουμε να το καταστήσουμε παρελθόν. Για να έχει μέλλον η χώρα» ανέφερε για να επισημάνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της αλήθειας και των ενόχων στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ανέφερε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αφού το 2022 αναβιώνει η περίοδος 1990-1993 και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στο ερώτημα για το «ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημόσιου βίου παρακολουθούνται»;

«Ποιους άλλους παρακολουθούσε ή παρακολουθεί η ΕΥΠ επί των ημερών σας; Δεν ξέρετε; Δε ρωτήσατε να μάθετε; Δεν σας ενδιαφέρει; Κύριε Μητσοτάκη, το ζήτημα δεν είναι να δικαιολογείστε λέγοντας ότι δεν ξέρατε. Το ζήτημα είναι ποιοι σας πιστεύουν. Γιατί ακόμα και στελέχη της παράταξης σας, δεν σας πιστεύουν», τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Κατρίνης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι , ούτε πολύ ούτε λίγο , υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί νομίμως – εντός εισαγωγικών – το σύνολο σχεδόν του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.  «Ουδείς εξαιρείται», αυτό είναι το μήνυμα της κυβέρνησης. Δηλαδή μια κυβέρνηση μπορεί να παρακολουθεί τους πάντες.

«Σας καλώ να πείτε ξεκάθαρα τον λόγο εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε και για τον οποίο παρακολουθούσατε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή προφανώς δεν θα το κάνετε γιατί δεν υπάρχει κανένας τέτοιος λόγος, καταφεύγετε σε επιχειρήματα του επιπέδου να έρθει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να του κάνετε κατ΄ ιδίαν ενημέρωση. Στα κρυφά δηλαδή και στο αυτί.Ε, λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει. Και σας προκαλεί να πείτε δημόσια ό,τι έχετε να πείτε». τόνισε ο κ.Κατρίνης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ποιες είναι οι σχέσεις των προσώπων που εμπορεύονται το Predator με το Μαξίμου

Αναφερόμενος στη χρήση του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης του Predator, o Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει στο απυρόβλητο την εταιρεία που εμπορεύεται το συγκεκριμένο λογισμικό, δεν ελέγχει ούτε τη ροή του χρήματος, ούτε τα ψηφιακά ίχνη που σίγουρα υπάρχουν, γιατί τότε θα αποκαλυφθεί ποιος έχει και χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα.

«Ποιες είναι οι προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές σχέσεις των προσώπων που κατέχουν και εμπορεύονται το predator με κεντρικά στελέχη του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου; Πώς ένα ιδιωτικό δίκτυο διανομής και χρήσης πληροφοριών από παράνομες υποκλοπές με χρήση του Predator διαπλέκεται με τις μυστικές υπηρεσίες και τον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου;

Και ποιου τη νοσηρή στρατηγική εξυπηρετεί η προσπάθεια παγίδευσης και εκβιασμού δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών;’’ αναρωτήθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης. «Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου, με τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες. Απέναντι στο επιτελικό παρακράτος που αναδύθηκε με αυτές τις νοσηρές πρακτικές. Απέναντι στις αντιθεσμικές πρακτικές που βιώσαμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έδωσε δείγματα ακραίου καθεστωτισμού, με προσπάθεια ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , με την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατική λειτουργία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί προοδευτική προσέγγιση. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός. Δεν τρομοκρατείται, δεν πιέζεται, δεν ποδηγετείται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.