Μιχαλης Αμοιριδης: «Ο Χρηστος Μετιος εχει μελλον στην πολιτικη»

Την ολοκλήρωση ενός κύκλου που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις σηματοδοτεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Περιφερειακό Σύμβουλος Ξάνθης και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού που λέει «αντίο» στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση

Εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μένει μετά από δύο θητείες ο νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης κ.Μιχάλης Αμοιρίδης, μετά και τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών που φέρνουν την παράταξη της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης», με την οποία ήταν υποψήφιος, στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Για τον ίδιο τον Μιχάλη Αμοιρίδη, ο οποίος άφησε το στίγμα του, ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κατά την πρώτη του θητεία στο πλευρό του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, το αποτέλεσμα αυτό συνεπάγεται και με την ολοκλήρωση της πολύχρονης πορείας του στα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, γεγονός που επεσήμανε και ο ίδιος στο ευχαριστήριο μήνυμα που εξέδωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Η παράταξη της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά στην Π.Ε. Ξάνθης ωστόσο το αποτέλεσμα είναι δεδομένο, με τον ίδιο να μην βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση, γεγονός που όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» συνεπάγεται με την ολοκλήρωση ενός κύκλου που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις, «τον οποίο αγάπησα και αγαπώ ακόμα».

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών ο ίδιος ξεκίνησε από αυτό του πρώτου γύρου που όπως επεσήμανε έδειξε μια ευρεία αποδοχή του προγράμματος αλλά και των συνεργατών του Χρήστου Μέτιου, δεδομένα ωστόσο που ανατράπηκαν στον δεύτερο ο οποίος χαρακτηρίστηκε και από μεγάλη αποχή. Ερωτηθείς ως προς τους λόγους της «αντιστροφής» του κλίματος που είχε διαμορφωθεί την πρώτη Κυριακή, ο ίδιος τόνισε πως είναι ένα δεδομένο προς διερεύνηση για να εξηγήσει ωστόσο πως σε γενικότερο πολιτικό κλίμα, και όχι τόσο αυτοδιοικητικό, οι πολίτες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα, που συμπαρέσυσε και την νυν διοικούσα παράταξη της ΠΑΜ-Θ.

«Η κομματική μου τοποθέτηση ήταν πάντα σταθερή στον χώρο της ΝΔ»

Η έως τώρα πορεία του στα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έτυχε αρκετών «διακυμάνσεων» υπό την έννοια ότι ξεκίνησε στο πλευρό του Γιώργου Παυλίδη, συνέχισε στο πλευρό του Χρήστου Μέτιου ο οποίος και τον «διαδέχτηκε», συντάχθηκε στο πλευρό του κ.Χριστόδουλου Τοψίδη, για να καταλήξει τελικά ξανά στην «οικογένεια» της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης».

Κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία αυτή ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει πως η κομματική του τοποθέτηση, στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν πάντα σταθερή. Από εκεί και ύστερα όπως εξήγησε «για κάποιους λόγους είχαμε διαφωνήσει με τον Χρήστο Μέτιο και με είχε βγάλει ο ίδιος από την παράταξη, αλλά εγώ ήθελα να είμαι μέλος αυτής. Στην πορεία για να έχω μια φωνή  και επικοινωνία με τον κόσμο, βρέθηκα με τον κ. Τοψίδη. Όμως κι εκεί είχα κάποιες διαφορετικές απόψεις, ανεξαρτητοποιήθηκα, και  ουσιαστικά  με τον Χρήστο Μέτιο ξανασυζητήσαμε όλο το μοντέλο σκέψεων διοίκησης, προγραμματισμού και συμφωνήσαμε σε κάποια πράγματα, όντες και οι δύο πιο ώριμοι». Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι με βάση και τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία δύο χρόνια, η επόμενη θητεία του κ.Μέτιου,  εφόσον τον επέλεγε ο κόσμος, θα ήταν πολύ επιτυχημένη και με πάρα πολλά  πράγματα να υλοποιούνται για την περιοχή. «Δυστυχώς στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα σχεδιάζεις, ο κόσμος αποφάσισε κάτι διαφορετικό, οπότε ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους διοικούντες» πρόσθεσε τονίζοντας πως «εγώ θα είμαι στην διάθεσή τους να τους συνδράμω και να τους ενημερώσω για ο,τιδήποτε χρειάζεται και να τους υποστηρίξω σε ό,τι θέλουν να προχωρήσουν και να προχωρήσουν».

Σε προτεραιότητα ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας

Ως προς την προτεραιοποίηση των ζητημάτων για τη νέα διοίκηση της ΠΑΜ-Θ, ο ίδιος ξεχώρισε ζητήματα που τέθηκαν και στον προεκλογικό αγώνα και η νυν διοίκηση της ΠΑΜ-Θ έχει ήδη προωθήσει. Εκκινώντας από την γέφυρα του Κομψάτου που έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται, όπως και την γέφυρα της Καβάλας η μελέτη της οποίας είναι έτοιμη, με την διοίκηση του Δήμου Καβάλας εφόσον το επιθυμεί να την κατασκευάσει, έργα υποδομών πάνω στους οδικούς άξονες, τόσο στην βελτίωση των υφιστάμενων όσο και νέες χαράξεις, καθώς και έργα για τον αγροτικό κόσμο, αντιπλημμυρικές και αρδευτικές παρεμβάσεις. Για τον ίδιο ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας θα πρέπει να βρίσκεται σε προτεραιότητα, τόσο για τους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς άρχοντες όσο και για το σύνολο των ενεργών πολιτών, καθώς ένας στους τέσσερις κατοίκους της ΠΑΜ-Θ έμμεσα ή άμεσα ωφελείται από την γεωργική και κτηνοτροφική απασχόληση.

Για τον ίδιο το αμέσως επόμενο διάστημα θα αφορά στην συνέχεια και την ολοκλήρωση όσων εμπεριέχει ο τομέας ευθύνης του, καθώς και στην ενημέρωση απ’ όποιον ζητηθεί από τη νέα διοίκηση, για τα όσα διαχειρίζεται, ενώ σε προσωπικό επίπεδο όπως τόνισε παραμένοντας πάντα ενεργός πολίτης, θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.  

Ο ίδιος θέλησε να ευχηθεί εκ νέου καλή και παραγωγική θητεία στους νεοεκλεγέντες, ευχόμενος μια καλή πορεία ευρύτερα στην Περιφέρεια καθώς όπως τόνισε «είναι ένας θεσμός της αυτοδιοίκησης που σε πολλούς φαντάζει απόμακρος, ωστόσο εγώ που τον έχω ζήσει  από μέσα είναι στην καρδιά μου και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη του τόπου».

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αποδεκτό, ωστόσο άδικο για τον άνθρωπο Χρήστο Μέτιο»

Κλείνοντας ο ίδιος θέλησε να αναφερθεί στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μέτιου, σημειώνοντας πως «δεν ήμασταν από την αρχή πολύ κοντά, αλλά βρεθήκαμε κοντά και το τελευταίο διάστημα συμπίπτανε οι απόψεις μας σε πάρα πολλά πράγματα». «Ο Χρήστος Μέτιος είναι ένας άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια, ο οποίος ανέλαβε την Περιφέρεια με έναν μη ομαλό τρόπο μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, το οποίο δημιούργησε προβλήματα, και  σε αυτόν και σε όλους μας και στην πορεία της αυτοδιοίκησης,  όμως στην πορεία πατώντας στα πόδια μας, ωριμάζοντας, διαβάζοντας, θεωρώ ότι όλοι μαζί γίναμε σοφότεροι και καλύτεροι πάνω σε αυτό το οποίο είχαμε αναλάβει» ανέφερε για να προσθέσει πως «φυσικά το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό,  ο κόσμος ψήφισε, ωστόσο είναι άδικο για τον άνθρωπο Χρήστο Μέτιο γιατί είχε προετοιμάσει να  προχωρήσει πάρα πολλά  πράγματα για την περιφέρεια, τα οποία δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τα δούμε να υλοποιούνται». Και αυτό, ανέφερε ο ίδιος, αδικεί την πολιτική του πορεία, καθώς όπως κατέληξε «είναι ένας άνθρωπος που έχει μέλλον στην πολιτική και είναι καλό για τον τόπο να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας   μέσα από την πολιτική του ενασχόληση». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.