Μια πιο συμμετοχικη Κομοτηνη θελει ο Χρηστος Χατζηπεμου

Με έμφαση στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την αποκέντρωση με όλους τους πολίτες συμμάχους

Το όραμά του για μια διαφορετική Κομοτηνή, που θα πάει ένα βήμα μπροστά με την συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτών της, κατέθεσε το απόγευμα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» κ. Χρήστος Χατζηπέμου, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο της πόλης.

Τον κ. Χατζηπέμου προλόγισαν τόσο ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, με την οποία είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος στην τρέχουσα θητεία, κ. Κώστας Κατσιμίγας.

Παράλληλα εκεί ήταν και πολλοί συνυποψήφιοί του στην παράταξη, αλλά και φίλοι που τον στηρίζουν σε αυτό το βήμα του.

Μια μεγάλη πορεία προς το Δήμο Κομοτηνής

Στην ομιλία του ο κ. Χατζηπέμου περιέγραψε πως θα ήθελε μια διαφορετική Κομοτηνή από αυτή που έχει ζήσει μέχρι τώρα, που δεν χρωστά τίποτα και σε κανένα, αντίθετα οι πολίτες της της χρωστούν τον δικό τους αγώνα για να φτιάξουν κάτι καλύτερο που θα την πάει πιο πέρα, μαζί με τους κατοίκους της.

Αφού περιέγραψε τη διαδρομή του στην Κομοτηνή από το 1986, που πέρασε στην Νομική, την αγάπη του από νωρίς στα πολιτιστικά, την πορεία του στη δημοσιογραφία, στη δικηγορία, και στο Σύλλογο Εβριτών, ο κ. Χατζηπέμου κατέθεσε το παράπονό του που παρά την παρουσία των πανεπιστημιακών τμημάτων, δεν έχει δοθεί ώθηση στην καταγραφή και την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής.

Στη συνέχεια έκανε ένα απολογισμό της θητείας του στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, κάνοντας κριτική για τον ασφυκτικό έλεγχο που κρατά διαχρονικά το κεντρικό κράτος στον θεσμό, και την εγκατάλειψη της προσπάθειας για την αποκέντρωση, αναφέρθηκε στην μετακίνησή του στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, και την συμπόρευσή του με την Κοινωνία Πολιτών και το Γιάννη Γκαράνη, με σκοπό να γίνει κάτι για την πόλη, με την ενεργή συμμετοχή όλης της κοινωνίας, για μια πόλη περισσότερο ανθρώπινη, φιλική προς τους πολίτες της, ασφαλή.

Αποκέντρωση στην πόλη και τον πολιτισμό

Έτσι διατύπωσε τις προτάσεις του για την δημιουργία μιας πολυεδρικής πόλης, με αποσυμφόρηση του κέντρου, την προώθηση της ανάδειξης του ιστορικού κέντρου, με συμπερίληψη όλων των οδών που έχουν ιστορικότητα.

Παράλληλα τόνισε πως το πολιτιστικό προϊόν μπορεί να έχει και τουριστικό χαρακτήρα, που σε βάθος χρόνο θα αποδώσει οικονομικά στην πόλη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρεί πως θα πρέπει να επανεξεταστούν όλες οι εκδηλώσεις, και αν χρειαστεί να οδηγηθούν σε άλλα μονοπάτια, από τα Ελευθέρια, στο ΚΟΜ ΟΝ Party και το Φεστιβάλ Φαναρίου, που θα μπορούσε να έχει Βαλκανικό πλαίσιο λειτουργίας και υπερτοπικό χαρακτήρα.

Ειδική μνεία έκανε στον φοιτητικό τουρισμό, μιας και έχει χαμηλές απαιτήσεις διαμονής, σε μια φοιτητική πόλη, αξιοποιώντας το κτιριακό δυναμικό της Κομοτηνής, ή και ένα youth camp το καλοκαίρι στις παραλίες.

Απαραίτητη η ενεργοποίηση της κοινωνίας

Ο κ. Χατζηπέμου επισήμανε πάντως την ανάγκη να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, και να είναι σύμμαχος στις διεκδικήσεις και τις προσπάθειες του Δήμου, ειδικά όσο αφορά το κτιριακό απόθεμα, ή άλλες ανάγκες που υπάρχουν.

Θεωρεί δε πως θα πρέπει να υπάρξει για όλους τους πολίτες η καθημερινή συνείδηση της συμμέτοχής τους, και να κατανοήσουν πως δεν εξαρτάται από ένα ή δύο άτομα, αλλά από όλους να διαμορφώσουν μια καινούρια συναντίληψη για το πώς αυτή η πόλη θα πάει ένα βήμα μπροστά.

Η συνεργασία θεωρεί πως είναι αυτό που θα πάει την πόλη μπροστά, απέναντι και στις επανειλημμένες επιθέσεις της κεντρικής διοίκησης που δεν αντιλαμβάνεται πως ο μόνος δρόμος είναι η Περιφερειακή Ανάπτυξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.