Μετρα σε τρια επιπεδα για την οπαδικη βια ανακοινωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος

«Η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία»

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την οπαδική βία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι «η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δολοφονία» και επανέλαβε τις πρωτοβουλίες που είχε λάβει όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση,

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια όπως είπε, με μέτρα σε τρία επίπεδα.

  • Στην ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου ό,τι αφορά την λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων και των παραρτημάτων τους αλλά και του ρόλου και των ΠΑΕ στην λειτουργία αυτή
  • δεύτερον στις αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα
  • και τρίτον στην εντατικοποίηση των ελέγχων από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας ενώ παράλληλα αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Όπως είπε οι αλλαγές αυτές θα είναι στο αθλητικό νομοσχέδιο. «Η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία»,  τόνισε.

Ακόμη, υπενθύμισε ότι το υπουργείο αθλητισμού θέσπισε τη δυνατότητα συλλογής επεξεργασίας και αξιοποίησης του υλικού και των δεδομένων. Κάθε ποινική πράξη θα μπορεί να εξακριβώνεται και να τιμωρείται, συμπλήρωσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι επανήλθε το ιδιώνυμο και παράλληλα αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές για αδικήματα με στοιχεία βίας.

Mέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας

Στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στις παράλληλες κρίσεις που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όπως οι τουρκικές προκλήσεις, η  πανδημία του κορωνοϊού και οι ανατιμήσεις. Όπως είπε «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει παράλληλες διεθνείς εξωγενείς προκλήσεις. Είμαι ένα κοκτέιλ κρίσεων, που καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν μπορεί να μηδενίσει. Εφαρμόζουμε στοχευμένα μέτρα ώστε οι ανατιμήσεις που είναι πολύ μεγάλες να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Έχουν διατεθεί το τελευταίο τετράμηνο του 2021, 1 δις. 350 εκάτ. ευρώ για την επιδότηση λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και στους αγρότες. Τον Ιανουάριο μόνο διατέθηκαν 400 εκάτ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα διατεθεί και τον Φεβρουάριο».

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των αγροτών. «Για τους αγρότες διαθέσαμε 1 δισ. ευρώ το 2021 και συνεχίζουμε με άλλα επτά μέτρα ύψους 170 εκατ. ευρώ. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6%. Επιστρέφεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα για τους νέους αγρότες. Αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών κατά 3,5% το πρώτο εννεάμηνο του 2021 σε σχέση με το 2019. Η ανεργία έπεσε στο 12,7%. Ο κύκλος εργασιών πολλών επιχειρήσεων έφτασε τα επίπεδα του 2019. οι καταθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε στο υψηλότερο σημείο, η οικονομία ανακάμπτει και η Ελλάδα αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια των επενδύσεων.», είπε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% και η αύξηση του κατώτατου μισθού από τον προσεχή Μάιο.

«Η κυβέρνησή μας δεν παρακολουθεί τα προβλήματα με σταυρωμένα τα χέρια. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και πετυχαίνει αποτελέσματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την εξυπηρέτηση πολιτών μέσα από τη γραμμή 1555 για εργασιακά θέματα, είπε ότι το 97,5% των περιπτώσεων είτε λύθηκαν άμεσα είτε μέσα σε λίγες ημέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.