Μετεγκατασταση της Π.Υ. και καλυψη ολων των κενων σε προσωπικο και εξοπλισμο ζητα η ΕΝΙΔΥΚ

Ολοκληρώθηκε η δράση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 16 Αυγούστου, η δράση αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας που διοργάνωσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και το Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ροδόπης με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των σωματείων ήταν αξιοσημείωτη αφού μόλις σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν 26 δέματα με είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα και ρουχισμό.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που από το υστέρημά τους συνέβαλαν στην δράση δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους πυροπαθείς, ασκώντας ωστόσο δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις που διαχρονικά εντοπίζονται στην στελέχωση, και όχι μόνο, των πυροσβεστικών υπηρεσιών, όσο και στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου.

«Οι ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι συνέπεια των μεγάλων ελλείψεων σε πυροσβεστικά μέσα, προσωπικό και ενός ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδίου και βαραίνει τόσο την σημερινή, όσο και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις» αναφέρει η ΕΝΙΔΥΚ, τονίζοντας πως «την ώρα που μόλις 1,7 εκατ. του κρατικού προϋπολογισμού διατίθεται για την προστασία του 65% των εδαφών της χώρας που είναι δάση, χαρίζονται εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για να διασώσουν την κερδοφορία τους, όπως τα 120 εκατομμύρια στην AEGEAN».

«Τέτοιες ελλείψεις υπάρχουν και στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, όπου υπάρχει υποστελέχωση, ιδιαίτερα στο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, όπου το 1/3 των οργανικών θέσεων είναι κενές» συνεχίζει τονίζοντας πως χαρακτηριστική είναι και η έλλειψη υποδομών στην Ροδόπη, όπως το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, που είναι το παλαιότερο της Ελλάδας και το οποίο στεγάζεται στο κέντρο της πόλης, με συνέπεια να εγκυμονεί καθημερινά ο κίνδυνος για δημιουργία καθυστέρησης στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω του συχνού μποτιλιαρίσματος που δημιουργείται.

«Η αλληλεγγύη μας δεν σταματά εδώ! Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων, διεκδικούμε μέτρα πρόληψης και προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής:

-Απαιτούμε να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευτούν οι καμένες περιοχές.
-Να εκπονηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας του δάσους με κεντρικό σχεδιασμό.
-Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και η αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και εναερίων μέσων.
-Να αποζημιωθούν στο 100% όλοι οι πυρόπληκτοι.
-Κρατική μέριμνα για τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν χάσει τις δουλειές τους, αφού αυτές ήταν σε άμεση εξάρτηση από το δάσος.

-Για τον Νομό Ροδόπης, απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που να διασφαλίζουν την άμεση επέμβαση της ΠΥ, με ταυτόχρονη κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό και εξοπλισμό» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.