Μετα τον Μαρτιο η εκκινηση των εργασιων αναπλασης του κεντρου της Κομοτηνης

Την υπομονή των πολιτών για την «δύσκολη» περίοδο των έργων ζητά ο Γιάννης Γκαράνης

Στο στάδιο της προσπάθειας του συντονισμού όλων των «εμπλεκόμενων» φορέων στα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κομοτηνής και των λοιπών 22 δρόμων στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται ο Δήμος Κομοτηνής.

Αυτό επεσήμανε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 19 Φεβρουαρίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ.Γιάννης Γκαράνης, ερωτηθείς για την έναρξη των εργασιών σε αμφότερα τα έργα, οι συμβάσεις εκτέλεσης των οποίων με τις αναδόχους εταιρείες έχουν υπογραφεί.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής εξήγησε πως αυτή την χρονική περίοδος γίνεται μια προσπάθεια συντονισμού με φορείς όπως η ΔΕΔΑ, υπεύθυνη του δικτύου φυσικού αερίου, o ΟΤΕ, που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών, καθώς και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής, για τα δίκτυα που θα πρέπει να δημιουργηθούν ταυτόχρονα με τα έργα ανάπλασης, ώστε να αποφευχθούν τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος, που «σκαψίματα» και λοιπές παρεμβάσεις στους δρόμους γίνονται το ένα πίσω από το άλλο, απαιτώντας στο τέλος νέες παρεμβάσεις.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα καταφέρουν να βρουν τρόπο ώστε μετά τον Μάρτιο οι εργασίες να εκκινήσουν κανονικά. Αυτό σημαίνει όμως πως μεγάλο μέρος των κεντρικών δρόμων της πόλης θα μετατραπούν σε εργοτάξιο. Για τον σκοπό αυτό ζήτησε την υπομονή των πολιτών, καθώς όπως τόνισε «αντιλαμβανόμαστε όλοι πως θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το ιστορικό, και όχι μόνο, κέντρο καθώς θα υπάρχουν δρόμοι από τους οποίους δεν θα μπορούμε να περάσουμε, πεζοδρόμια ξηλωμένα. Και συνεργεία που θα εργάζονται, ωστόσο ευελπιστώ και ελπίζω πως θα κάνουμε υπομονή ώστε να απολαύσουμε όλοι το τελικό αποτέλεσμα λίγους μήνες μετά». Όταν όπως σημείωσε «θα έχουμε ένα κέντρο προσπελάσιμο για όλους, πιο φωτισμένο, πιο φροντισμένο και καινούργιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.