Μεσω ΕΣΠΑ τα αντιπλημμυρικα εργα 1,3 εκ. ευρω βορεια της Κομοτηνης

Θα κατασκευαστεί αποστραγγιστική τάφρος 1,5 χιλιομέτρων και δύο κανάλια συνολικού μήκους 500 μέτρων

Την χρηματοδότηση του έργου του Δήμου Κομοτηνής για την αντιπλημμυρική προστασία του βόρειου τμήματος της πόλης της Κομοτηνής με πόρους 1,3 εκ. ευρώ  από το ΕΣΠΑ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος.

Πρόκειται για έργα που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής στο βόρειο τμήμα της πόλης, στην περιοχή του πεδίου βολής και στην περιοχή του Στρατοπέδου «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΠΑΡΑΣΧΟΥ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή αποτελεί σημείο σημαντικών προβλημάτων κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση, λόγω του αναγλύφου της περιοχής αλλά και την πλήρη έλλειψη αποχετευτικού στο στρατόπεδο.

Έτσι στην περιοχή του πεδίου βολής θα κατασκευαστεί μια αποστραγγιστική τάφρος από σκυρόδεμα, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, ενώ στην περιοχή του Στρατοπέδου θα κατασκευαστούν δύο κανάλια συνολικού μήκους 502 μέτρων.

Θα αντιμετωπιστούν έτσι πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώνονται συχνά στις δύο περιοχές κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας και τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε όλο το βόρειο τμήμα της πόλης.

Με την αφορμή αυτή ο κ. Μέτιος επισκέφτηκε την περιοχή του πεδίου βολής με το Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, όπου ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Αντιδήμαρχο Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρη Καρασταύρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.