Μεσω επεκτασης του προηγουμενου προγραμματος η καταπολεμηση των κουνουπιων στην ΑΜΘ

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα επόμενα χρόνια

Την ενεργοποίηση του υπολοίπου της προαίρεσης του έργου για την καταπολέμηση των κουνουπιών την τριετία 2020-22, και στο 2023, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι ψεκασμοί και οι άλλες ενέργειες που χρειάζονται, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το νέο έργο καταπολέμησης, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ.

Η συζήτηση του θέματος προκάλεσε προβληματισμό από μερίδα της αντιπολίτευσης, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο, να σημειώνει πως καλούνται να ψηφίσουν την προαίρεση, ύψους σχεδόν 2 εκ ευρώ, χωρίς να έχουν ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της παλιάς σύμβασης. Ζήτησε δε χρονοδιάγραμμα για την πορεία της νέας σύμβασης, ώστε να μην μείνουν εκτεθειμένοι οι πολίτες. Υπενθύμισε δε πως πολλοί πολίτες είχαν παράπονα από τις οχλήσεις των κουνουπιών πέρυσι το καλοκαίρι.

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος παραδέχτηκε πως υπήρξαν εξάρσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, για αυτό και έχει ζητήσει πιο εντατικούς ελέγχους αλλά και προσπάθειες από την υπηρεσία για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Όσο για τον διαγωνισμό, επισήμανε πως βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, για να μην υπάρξουν όμως προβλήματα φέτος σε περίπτωση ενστάσεων, που θα καθυστερήσουν την έναρξη του έργου, χρησιμοποιούν την προαίρεση για να είναι καλυμμένοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.