ΜεΡΑ 25 ΑΜΘ: «Κατω τα χερια σας απο το Εθνικο Παρκο της Δαδιας»

«Ακόρεστη η βουλιμία του καρτέλ της “πράσινης” ενέργειας»

Στην επιδιωκόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών εντός των ορίων του Πάρκου της Δαδιάς αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή οργάνωση ΑΜΘ του ΜέΡΑ 25. Με σκληρούς χαρακτηρισμούς το ΜέΡΑ 25 ΑΜΘ καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης αλλά και μιας «παρασιτικής ολιγαρχίας που ασχημονεί και βανδαλίζει μεταφέροντας δισεκατομμύρια υπερκερδών στα ταμεία της» κάνοντας λόγο για απύθμενο θράσος.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή οργάνωση του κόμματος θυμίζει πως «τον Ιούλιο του 2022, εκδηλώνεται μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου. Η πυρκαγιά, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν χαρακτηρίστηκαν ως δυσμενείς,  συνέχιζε επί επτά ημέρες το καταστροφικό της έργο με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε ήταν τεράστιας έκτασης καθώς αποτεφρώθηκαν συνολικά 46.040 στρέμματα από τα συνολικά 428.000 στρέμματα natura του Εθνικού Πάρκου. Ούτε λίγο ούτε πολύ κάηκε το 23% της έκτασής του. Τότε ο δήμαρχος Σουφλίου είχε απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία σημειώνοντας πως “πρέπει να δούμε το πώς θα ενισχυθεί το δάσος. ..Δακρύζω” -είχε σημειώσει χαρακτηριστικά- “όταν βλέπω αυτή την μαυρίλα. Εδώ μεγάλωσα βλέποντας πράσινο τοπίο. Τώρα βλέπουμε μαύρο”. Και πώς ανταποκρίθηκε η πολιτεία και η Μητσοτάκης Α.Ε στις αγωνιώδεις εκκλήσεις για προστασία του Εθνικού Πάρκου, που σημειωτέον αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο; Επιτρέποντας την κατάθεση αιτήματος για εγκατάσταση δέκα ανεμογεννητριών στο νοτιοδυτικό άκρο του Εθνικού Πάρκου, στη θέση “Τρίκορφο”».

Το ΜέΡΑ 25 ΑΜΘ υπογραμμίζει πως «η ακόρεστη βουλιμία του καρτέλ της “πράσινης” ενέργειας είναι τέτοιας έκτασης που τολμούν και τίθεται μάλιστα προς συζήτηση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εγκατάσταση αιολικού πάρκου μέσα στο Εθνικό Πάρκο» και διερωτάται: «Τι σημασία έχει η ομορφιά και η προστασία της βιοποικιλότητας, μπροστά στην ικανοποίηση της παρασιτικής ολιγαρχίας που ασχημονεί και βανδαλίζει μεταφέροντας δισεκατομμύρια υπερκερδών στα ταμεία της;  Και τι είδους “πράσινη” μετάβαση είναι αυτή που στο πέρασμά της εκριζώνει χιλιάδες δέντρα και κονιορτοποιεί  παρθένα οικοσυστήματα; Που δεν ορρωδεί προ ουδενός απαιτώντας ανερυθρίαστα να καταβροχθίσει ακόμη και μοναδικά περιβαλλοντικά κοσμήματα;».

«Το θράσος σας είναι απύθμενο. Μην τολμήσετε. Κάτω τα παρασιτικά μαυραγορίτικα χέρια σας από το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου» τονίζει κλείνοντας το ΜέΡΑ 25 ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.