Μελη του ΚΚΕ στην Αλεξανδρουπολη σταματησαν τρενο που μετεφερε αρματα μαχης

Κατήγγειλαν τη μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα

Μπλόκο στον σιδηροδρομικό σταθμό, στο τρένο που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Βουλγαρία, έστησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.  Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στάθηκαν μπροστά στο τρένο με το πανό και τις σημαίες τους και ανάγκασαν το τρένο να σταματήσει, απαιτώντας να γυρίσει πίσω και να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή.

Το τρένο λίγα λεπτά αργότερα πράγματι επέστρεψε από εκεί που ξεκίνησε. Η υποχώρηση του τρένου έγινε δεκτή με συνθήματα.

«Να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης»

Ο Σταύρος Μπάζας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ κατήγγειλε τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση.

«Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, η μετατροπή του νομού και της ευρύτερης περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό προγεφύρωμα και βάση μεταφοράς επικίνδυνου πολεμικού υλικού στον πόλεμο με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, γίνεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία. Δεν προσφέρει καμία ασφάλεια στον λαό της περιοχής, απεναντίας μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών και τον λαό της σε θύμα αντίπαλων στρατοπέδων, σε στόχο αντιποίνων», τόνισε.

Κάλεσε δε το λαό να δυναμώσει τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.