Μεγαλες καθυστερησεις στη πληρωμη Δικηγορων της Νομικης Βοηθεια

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφοντος του Δ. Χαρίτου

Τις συνεχιζόμενες απαράδεκτες καθυστερήσεις στην πληρωμή των Δικηγόρων που συμμετέχουν στον θεσμό της Νομικής Βοήθειας για τους πλέον αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, αναδεικνύουν στη Βουλή 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ζητώντας άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Σε ερώτηση επισημαίνεται ότι παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, η συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων που συμμετέχουν στον θεσμό της Νομικής Βοήθειας, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια για τις υπηρεσίας που προσέφεραν. Όπως καταγγέλλεται, η αρμόδια υπηρεσία του ΤΑΧΔΙΚ, παραμένει πλήρως υποστελεχωμένη και αδυνατεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο όγκο των υποθέσεων Νομικής Βοήθειας. Παράλληλα, οι ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων καθίστανται απαιτητές και επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.

Με δεδομένο ότι οι καθυστερήσεις αυτές προκαλούν σοβαρά οικονομικά προβλήματα στους δικηγόρους και υπονομεύουν σημαντικούς θεσμούς του κράτους δικαίου, οι βουλευτές καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει μέτρα ώστε να ξεπερασθούν τα προβλήματα, να πληρωθούν άμεσα οι δικηγόροι και να διευκολυνθούν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.