Μεχρι το τελος του 2022 (μαλλον) θα βρεθει ακρη με τα ακινητα της ΠΑΜΘ

Ακόμα εκκρεμούν ζητήματα με την ακίνητη περιουσία της Περιφέρειας, 11 χρόνια μετά την μετάβασή της σε αιρετή

Το μόνο που ξέρουν, είναι ότι δεν ξέρουν πόσα ακίνητα έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί η ειδική συνεδρίαση, για το θέμα της ετήσιας προόδου υλοποίησης του σχεδίου της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας, που συζητήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, και Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, που σημείωσε πως η διοίκηση έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της ήδη μετεγγραμμένης περιουσίας, όσο και της καταγραφής όλης της υφιστάμενης περιουσίας.

Η εικόνα όμως δεν είναι καθαρή, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από την μετάβαση της κρατικής σε αιρετή Περιφέρεια, καθώς και δυσχέρειες να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων της παλιάς Κρατικής Περιφέρειας, με άλλα να μένουν στην Αιρετή και άλλα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Εξαιτίας της αδυναμίας των υπηρεσιών, λόγω υποστελέχωσης, να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις του εγχειρήματος αυτού, τόνισε ο κ. Πέτροβιτς, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση σε εξωτερικό ειδικό γραφείο όλων των διαδικασιών που χρειάζονται για τη μετάβαση σε διπλογραφικό σύστημα, ώστε η Περιφέρεια να ξέρει τι έχει στην κυριότητά της.

Όσο για την πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων, αν είναι παραχωρημένα, αν είναι σε αχρηστία κτλ., θα ανατεθεί μελέτη για έρευνα και έλεγχο δεδομένων για την πλήρη καταγραφή της περιουσίας, καθώς και τη διαμόρφωση προτάσεων αξιοποίησής της.

Τόσο ο κ. Πέτροβιτς, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, τόνισαν πως περιμένουν αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά, και πως στην ανάλογη συνεδρίαση στα τέλη του 2022, θα έχουν καλύτερη εικόνα για την περιουσία της Περιφέρειας.

Οι περισσότερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την δυσφορία τους για το γεγονός ότι 11 χρόνια μετά τη δημιουργία της αιρετής περιφέρειας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα η εικόνα των ιδιοκτησιακών, εκφράζοντας την ελπίδα πως η διοίκηση θα κινηθεί γρήγορα, ακόμα και με την ανάθεση στους ιδιώτες.

Εξαίρεση αποτέλεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με τον επικεφαλής κ. Τρέλλη να εκφράζει την άποψη πως οι καταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχει ξεκαθαριστεί η περιουσία, γιατί έτσι δίνεται η ευκαιρία να νέμονται συγκεκριμένες εκτάσεις ημέτεροι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.