Με τον ΥΠΕΣ Μ. Βοριδη συναντηθηκε ο Ντ. Χαριτοπουλος

Οι αποζημιώσεις από τις θεομηνίες, το Αντώνης Τρίτσης και η μεταγκατάσταση από τον προσωρινό οικισμό Παλιννοστησάντων ανάμεσα στα θέματα της συζήτησης

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε την Πέμπτη στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, για μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αναγκαιότητα επίλυσης του ζητήματος καταβολής αποζημιώσεων των πληγέντων από τις θεομηνίες της 10ης Ιουλίου 2019 στις Δημοτικές Ενότητες Μαρώνειας και Σαπών για το οποίο η δημοτική αρχή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακόμη συζητήθηκαν η υλοποίηση ενός προγράμματος εκκένωσης και μετεγκατάστασης των κατοίκων του προσωρινού οικισμού Παλιννοστησάντων ομογενών Σαπών, η πορεία αξιολόγησης των προτάσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για ένταξη τους στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», η έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την βελτίωση των υποδομών στο μόνιμο οικισμό Παλιννοστησάντων ομογενών Σαπών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις για ευρύτερα θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και ειδικότερα, όπως η υιοθέτηση ενός πιο δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Υπουργός υπογράμμισε τη βούληση του να παρέμβει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και ικανοποίησης των αιτημάτων του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.