Με τον νεο ΥΠΑΑΤ συναντηθηκε το Προεδρειο της Καπνικης παρουσια του Ε. Στυλιανιδης

Ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις στα καπνά

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη διοργανώθηκε συνάντηση της Καπνικής Ελλάδας, όπου πρόεδρος είναι ο Ροδοπίτης Εσάτ Χουσεΐν με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της Καπνικής Θ. Ιορδανίδης και μέλη του Δ.Σ καθώς και οι Βουλευτές Σερρών κ. Αραμπατζή και Πιερίας κ. Μάνη.

Ο πρόεδρος Εσάτ Χουσεΐν έθεσε γενικότερα τα ζητήματα των καπνοπαραγωγών που κατά κανόνα είναι και μονοκαλλιεργητές. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καπνού και η διαδικασία καταβολής των 11.323.692 € που εγκρίθηκαν ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον covid-19 και των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας.

«Να πάρουν οι παραγωγοί, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα χρήματα»

Ο Βουλευτής Ροδόπης υπενθύμισε τον αγώνα που προηγήθηκε για να διασφαλιστούν τα 11 εκ. ευρώ αποζημιώσεις λόγω Covid-19 για τον καπνό που αντιστοιχούν σε 90 ευρώ το στρέμμα, αναφέροντας τη γόνιμη συνεργασία του με τον συνάδελφο του, του ΚΙΝΑΛ κ. Αχμέτ Ιλχάν και ευχαρίστησε για την συμβολή τους τους δυο προηγούμενους Υπουργούς Μ. Βορίδη και Σπ. Λιβανό, τον αρμόδιο για την εκταμίευση Υπουργό Θ. Σκυλακάκη καθώς και την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας η τελική παρέμβαση υπήρξε καταλυτική.

Τέλος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε: «πριν μερικούς μήνες μας φαινόταν αδύνατο το να επιτύχουμε αυτόν το στόχο. Χάρη στην κοινή μας προσπάθεια όμως και κυρίως στην ευαισθησία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα καταφέραμε. Την προηγούμενη βδομάδα διασφαλίσαμε την έγκριση της ΕΕ. Τώρα πρέπει να μπούμε σε έναν αγώνα δρόμου για να πάρουν οι παραγωγοί, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα χρήματα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της νέας περιόδου».

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους παραγωγούς και τους βουλευτές ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή των ενισχύσεων και μόλις υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα στέλνει στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα, όπως του ζήτησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα δώσει εντολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ να ετοιμάσει την πλατφόρμα, όπου θα κατατεθούν οι αιτήσεις των παραγωγών. 

Συνεργάτες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής ο Ε. Στυλιανίδης και ο νέος υπουργός

Ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση αντίδραση του, τον συνεχάρη για τα νέα του καθήκοντα και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία τονίζοντας ότι τον γνωρίζει καλά επειδή υπήρξε στενός συνεργάτης του στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Ξέρει την οργανωτικότητα και την αποτελεσματικότητα του και πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.

Απευθυνόμενος δε προς τον ίδιο του είπε με τη οικειότητα ενός παλιού καλού φίλου και συνεργάτη: «Υπουργέ εμείς οι εκπρόσωποι αγροτικών περιφερειών επενδύουμε στην παρουσία σου εδώ, γιατί ξέρουμε ότι έχεις ανάλογες ευαισθησίες για τον πρωτογενή τομέα. Έχουμε κουραστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση να ακούμε πολλά και να βλέπουμε λίγα να γίνονται πράξη. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα το ανατρέψεις. Σε αυτό το Υπουργείο χρειάζονται λίγα σταράτα λόγια και πολλά αποτελέσματα. Εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.