Με τον Μητροπολιτη και τον Πρυτανη συναντηθηκε ο Αποστολος Ιωαννου

Συζήτηση για συνεργασίες για το καλό του τόπου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, με συνοδεία συνεργατών του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως: 

  • την αξιοποίηση των νέων παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής στην περιοχή
  • τις μεγάλες δυνατότητες συνδιοργάνωσης κοινών δράσεων π.χ. στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών
  • τις προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού στην περιοχή 

Η επίσκεψη ήταν ουσιώδης και χαρακτηρίσθηκε από εποικοδομητικό πνεύμα, θεμελιώνοντας έτσι μια ισχυρή βάση συνεργασίας για το καλό του τόπου. Ενός τόπου που χρειάζεται ανάδειξη και αξιοποίηση της προίκας του, με έργο ουσίας και αποφυγή μεγαλοστομιών, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Σεβασμιότατος, βαθύς γνώστης της περιοχής με πλούσια παρουσία. Διαβεβαίωσε επίσης για τη διαθεσιμότητά του σε κάθε περίπτωση αναζήτησης λύσεων στα προβλήματα. Με τη σειρά του ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την ισχυρή του παρουσία στους οικισμούς του Δήμου, η οποία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το ενδιαφέρον μιας Δημοτικής Αρχής για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνάντηση με τον Φ. Μάρη

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Ιωάννου, μαζί με συνεργάτες του, στον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (ΔΠΘ) κ. Φώτιο Μάρη, όπου συζήτησαν για την προοπτική ανάπτυξης και τόνωσης των δεσμών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με τις σχολές του πολύτιμου ακαδημαϊκού φορέα της Θράκης, με τελικό στόχο τη συνεργασία σε μεγάλο εύρος τομέων.

Η επίσκεψη ήταν εποικοδομητική και δημιούργησε ισχυρές προϋποθέσεις υποστήριξης του πλάνου ανάπτυξης και καλής λειτουργίας του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Με σύγχρονα εργαλεία. Αξιοποιώντας τη Γνώση του ΔΠΘ και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ερευνητική του δράση. Φέρνοντας σε επαφή το πλήθος των φοιτητών στη Θράκη με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, ώστε να γνωρίσουν τη φυσιογνωμία και τα ποικίλα πλεονεκτήματά της.

Στο πέρας της συνάντησης ήταν κοινή η πεποίθηση ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της αποξένωσης μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, με την μηδενική έως τώρα συνεργασία μεταξύ τους. Ο κ. Ιωάννου δεσμεύτηκε ότι με την εκλογή του θα αξιοποιήσει ενεργά κάθε δυνατότητα συμβολής του Πανεπιστημίου σε ένα μεγάλο φάσμα προκλήσεων που πρέπει να απαντηθούν για να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.