Mε τις γυναικες της Κομοτηνης συναντηθηκε ο Δημητρης Χαριτου

Συζητήθηκαν προβλήματα της καθημερινότητας και των ανισοτήτων

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης και συνομίλησε σε ζεστό κλίμα με γυναίκες της Κομοτηνής για τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας και των ανισοτήτων που υφίστανται, λόγω των πολλών ευθυνών που έχουν αναλάβει.

Ο κ. Χαρίτου έκανε αναφορά στο μισθολογικό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα φύλα, όπως και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών που κατέχει η χώρα μας, μαζί με την Ισπανία, στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα φαινόμενα των γυναικοκτονιών, της ενδοοικογενειακής βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης, ιδιαίτερα  στους εργασιακούς χώρους. Σημειώνοντας ότι την ίδια στιγμή που τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται με τόσο μεγάλη ένταση, τα δίκτυα και οι δομές πρόληψης και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών,  αλλά και οι φορείς άσκησης πολιτικών, όπως η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλου και το ΚΕΘΙ, υποβαθμίστηκαν με ευθύνη της απερχόμενης  κυβέρνησης.

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έμφυλη ισότητα, όχι ως γυναικείο ζήτημα, αλλά ως θεμελιώδες ζήτημα δημοκρατίας και αδιαπραγμάτευτης αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σημείωσε δε με έμφαση ότι η διάσταση της ισοτιμίας των γυναικών διαπερνά οριζόντια όλες τις πολιτικές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ανέφερε ενδεικτικά τις θεσμικές αλλαγές σχετικά με το οικογενειακό δίκαιο για την προστασία από την σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους δουλειάς,  τη θεσμοθέτηση του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την ενίσχυση της βιωσιμότητας των δομών πρόληψης και προστασίας, την επανασύσταση και κατοχύρωση της αυτοτέλειας της Γενική Γραμματείας Ισότητας Φύλου και τέλος την υλοποίηση του στόχου για εκπροσώπηση  50/50 σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τέλος τις ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τόσων ξεχωριστών και σημαντικών γυναικών από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης και της εργασίας. Τις κάλεσε δε σε μεγάλη συστράτευση για την επίτευξη των στόχων της έμφυλης ισότητας και βέβαια στη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση στις 21 Μάη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.