Με συγκινηση, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ενα ζεστο χειροκροτημα η ΑΜ-Θ αποχαιρετισε τον περιφερειαρχη της

Παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ, περιφερειαρχών της χώρας, του περιφερειακού συμβουλίου και στελεχών της ΑΜ-Θ, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων της τουρκικής και βουλγαρικής κυβέρνησης

Με ένα θερμό χειροκρότημα αποχαιρέτησε σήμερα σύσσωμη η κοινωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον Περιφερειάρχη της Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Το σύνολο της θεσμικής και τοπικής κοινωνίας της ΠΑΜ-Θ έδωσε το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία,  η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Αγίας Σοφίας στην Ξάνθη.

Δεκάδες πολίτες, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες κατέφθαναν από νωρίς το μεσημέρι στην Ξάνθη για να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παυλίδη και να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους και την οικογένειά του, ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια που έφτασαν από όλες τις γωνιές της χώρας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, ενώ την ΝΔ αντίστοιχα ο Αντιπρόεδρός της κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Στην εξόδιο ακολουθία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής Ξάνθης κ.Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ο οποίος εκπροσώπησε το ελληνικό  κοινοβούλιο, οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Μπακογιάννης και Απόστολος Τζιτζικώστας αντίστοιχα, ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Άρης Γιαννακίδης, το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων ΑΜ-Θ, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Βαγγέλης Λαμπάκης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο δήμαρχος Μαρωνείας –Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο πρώην Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και πληθώρα φίλων και συνεργατών του, ενώ ο Νομάρχης Αδριανούπολης και ο Περιφερειάρχης του Σμόλυαν εκπροσώπησαν αντίστοιχα την Τουρκική και Βουλγαρική κυβέρνηση.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντων μεταξύ άλλων και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων
«Στην έξοδό σου από αυτόν τον κόσμο και στην πορεία σου προς την αιωνιότητα, ένα μεγάλο ευχαριστώ» 

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο και την πορεία του Γιώργου Παυλίδη τονίζοντας πως « προσπάθησε να αναβαθμίσει τον τόπο του και να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους αυτής της ευλογημένης ακριτικής περιοχής». «Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των συλλειτουργούντων θα ήθελα να σου πω, στην έξοδό σου από αυτόν τον κόσμο και στην πορεία σου προς την αιωνιότητα, ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Εκείνος  ο οποίος κυριεύει και του θανάτου και της ζωής να αναπαύσει την ψυχή σου στις  σκηνές των δικαίων. Εκεί πάνω θα συναντήσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, τον γιο σου, ωστόσο εδώ αφήνεις ένα κενό σε όλους. Από σήμερα προστίθεται  ένας δεύτερος σταυρός στην οικογένειά σου και η σύζυγός σου καλείται να σηκώσει δύο σταυρούς για να στηρίξει τα παιδιά και τα εγγόνια της που την έχουν ανάγκη. Καλό ταξίδι και η μνήμη σου να είναι αιώνια» συνέχισε ο ίδιος, δίνοντας τον λόγο στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, ο οποίος ανέγνωσε την ανακοίνωση και ακολούθως το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.

Με το τέλος της ακολουθίας όλοι οι παρευρισκόμενοι εν μέσω χειροκροτημάτων συνόδευσαν τον Περιφερειάρχη στην  τελευταία του κατοικία, στη γη της Θράκης, που τόσο αγαπούσε…

Αιωνία του η μνήμη!!!

Υ.γ.: Τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του Γιώργου Παυλίδη, Αθηνά και στα παιδιά του, την κόρη του, τον γαμπρό του και τη νύφη του, Μαρίνα, Μιχάλη και  Όλγα και στην εγγονή του Θεοδώρα. Να ζήσετε να τον θυμάστε…  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.