Με μαθητες του Λυκειου Σαπων συνομιλησε ο Αποστολος Ιωαννου

Τα ζητήματα της νεολαίας του τόπου άκουσε ο Δήμαρχος

Με ιδιαίτερη χαρά και σε θερμό κλίμα ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, υποδέχθηκε στο γραφείο του στις Σάπες δύο ομάδες μαθητών που φοιτούν στο Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Θέτοντας εαυτόν σε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, ο Δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τις ερωτήσεις των μαθητών και αφουγκράστηκε από πρώτο χέρι τα ζητήματα που απασχολούν την νεολαία του τόπου.

Κεντρικός πυλώνας της συζήτησης και με αφορμή την συμμετοχή ορισμένων μαθητών στο Μοντέλο της Βουλής των Εφήβων, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρακίνηση των νέων για συμμετοχή στα κοινά, στην κατανόηση της έννοιας του ενεργού πολίτη καθώς και στην ενίσχυση αξιών όπως εκείνη του εθελοντισμού, της υπευθυνότητας και της ανάπτυξης αισθήματος ευθύνης προς το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Προερχόμενος και ο ίδιος από την εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Ιωάννου εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες  των διδασκόντων που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν και να εμφυτέψουν τις κοινωνικές αξίες και ιδεώδη στους μελλοντικούς πολίτες και στις επόμενες γενεές.

Αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι ίδιοι οι μαθητές για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν συχνά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής τους δραστηριοποίησης καθώς και η λεπτομερής ενημέρωση τους για τα κατά τόπους ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν και για τα οποία επιθυμούμε να έχουν άμεσο λόγο.

«Ανταποκρινόμενοι στην δίψα αυτή της νεολαίας μας για κοινωνική συμμετοχή και δραστηριοποίηση, δεσμευτήκαμε για την διατήρηση ενός άμεσου και ανοιχτού δίαυλου επικοινωνίας ανάμεσα στην δημοτική αρχή και στους νέους μας, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με σκοπό την βελτίωση και την ευημερία του Δήμου με φρέσκες προτάσεις και ιδέες προερχόμενες από τους νέους της περιοχής μας» επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.