Με φορεις του τουρισμου της Θρακης συναντηθηκε ο Ε. Στυλιανιδης

Αντικείμενο της συνάντησης οι κινήσεις για ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής

Συνάντηση εργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων της Θράκης και εκπροσώπων του ΣΕΤΕ είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε τρεις άξονες και συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νομό και την περιφέρεια μας.

Συγκεκριμένα ο πρώτος άξονας αφορά στο άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού της Νυμφαίας-Μακάζα με προληπτικό μοριακό τεστ 72 ωρών ή Rapid-test επιτόπου, προκειμένου να έλθει το τουριστικό ρεύμα του οδικού τουρισμού που φέτος προβλέπεται αυξημένος με την απαραίτητη όμως υγειονομική ασφάλεια για την τοπική κοινωνία.

Ο δεύτερος άξονας συζήτησης αφορά στη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να επιτραπεί το άνοιγμα των συνόρων και για λεωφορεία. Αυτό σημαίνει ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προς τη Βουλγαρία, δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Ελληνική Επικράτεια των Συνόρων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιουργία τελωνειακού γραφείου κατά του παραεμπορίου από το Υπουργείο Οικονομικών και τέλος ένα μικρό σημείο ελέγχου COVID-19 για εποχικούς γρήγορους ελέγχους. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει παρέμβει για τα παραπάνω θέματα τόσο στον Πρωθυπουργό, όσο και στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη.

Ο τρίτος άξονας αφορά στην πρωτοβουλία στρατηγικής ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού και αξιοποίησης του διερχόμενου οδικού τουρισμού. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε την πρόταση που πριν τις γιορτές κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης και μέχρι τώρα δυστυχώς δεν έχει αξιοποιηθεί, προτάσσοντας τη δημιουργία ψηφιακού εργαλείου που εμφανιζόμενο στα κινητά των διερχόμενων αυτοκινήτων ως εφαρμογή θα τους προσελκύει σε τοπικές εκδηλώσεις, θα προβάλει τοπικά προϊόντα, θα αναδεικνύει τοπόσημα και εκδηλώσεις συλλόγων και φυσικά θα διαφημίζει ομορφιές και επισκέψιμους χώρους ή δομές φιλοξενίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος VIA EGNATIA καθίσταται δυνατή η χρηματοδότηση όλων των παραπάνω μέσω δήμων ή πολιτιστικών συλλόγων και έργων.

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης επέμεινε ότι όλοι οι φορείς μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την αύξηση του φοιτητικού πληθυσμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που έδωσε και συνεχίζει να δίνει σημαντική ώθηση και στην τουριστική κίνηση της Θράκης.

Ο Ευριπίδης Στ.Στυλιανίδης τόνισε πως «η Θράκη εκπροσωπεί κάτω από το 2% του εθνικού ΑΕΠ που προέρχεται από τον τουρισμό κι αυτό είναι απαράδεκτο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες να το πολλαπλασιάσουμε. Αυτό απαιτεί συντονισμό και δουλειά από όλους. Σε ότι με αφορά είμαι αποφασισμένος να εντατικοποιήσω τις προσπάθειες μου, αρκεί να κάνουν όλοι αυτό που τους αντιστοιχεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.