Με εκπροσωπους του Συλλογου Εργαζομενων του Σισμανογλειου συναντηθηκε η Βουλα Ελευθεριαδου

«Στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας το νοσοκομείο Κομοτηνής»

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής είχε χθες Παρασκευή, 8 Ιουλίου, η πολιτευτής της Ν.Δ. και μέλος της επιτροπής του τομέα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Βούλα Ελευθεριάδου.
 
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κομοτηνής, αλλά και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, ώστε να λυθούν τα ζητήματα της άμεσης επιβίωσης, που αντιμετωπίζει πλέον, η δευτεροβάθμια περίθαλψη στη Ροδόπη.
 
Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων κ.Κοσμάς Φιλιππίδης έθεσε ως κύριο ζήτημα την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο τη σωματική εξουθένωση του υπάρχοντος, αλλά και την αδυναμία επαρκούς κάλυψης όλων των βαρδιών.

«Ιδιαίτερα δραματική» χαρακτήρισε την υφιστάμενη κατάσταση και στις κλινικές του Νοσοκομείου της πόλης μας, η κ. Ελευθεριάδου, επισημαίνοντας πως πολλές εξ’ αυτών λειτουργούν με ιατρικό προσωπικό σε επίπεδα ασφαλείας, το οποίο αν συνταξιοδοτηθεί ή μετακινηθεί για οποιοδήποτε λόγο, αυτές θα αναγκαστούν να κλείσουν.
 
«Το ανθρώπινο δυναμικό είναι το μείζον στην υπόθεση της παροχής υγείας στη Ροδόπη και πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να επανδρωθεί το νοσοκομείο μας όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό και με την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση» υπογράμμισε η ίδια, εξάρωντας παράλληλα την προσπάθεια των υπαρχόντων εργαζομένων να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Από το τραπέζι της συζήτησης δεν έλλειψε και το κτιριακό πρόβλημα του Σισμανογλείου, ένα θέμα που ταλαιπώρησε την κοινωνίας της Ροδόπης τα τελευταία χρόνια, με την κ.Ελευθεριάδου, έχοντας υπάρξει στο παρελθόν εργαζόμενη στην συγκεκριμένη μονάδα υγείας, να δηλώνει πως «οι ασθένειες δεν έχουν πολιτικό χρώμα, ούτε θεραπεύονται με κομματικά στεγανά» υπογραμμίζοντας παράλληλα «πως οφείλουμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται».
 
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το θέμα της κτιριακής εγκατάστασης η ίδια έκανε λόγο για ένα σύγχρονο, ευέλικτο και επαρκώς στελεχωμένο, νοσοκομείο που μπορεί εύκολα να γίνει, χωρίς υψηλότατα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες, ενώ σημείωσε πως η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού όλων των δομών υγείας του νομού, μπορεί να ελευθερώσει πολλές δυνάμεις στελέχωσης, με βάση πάντα το κοινωνικό όφελος.
 
«Για την ικανοποίηση των αναγκών του νοσοκομείου οι λύσεις που θα πρέπει να προτείνουμε οφείλουν να είναι πάνω απ όλα εφικτές και ρεαλιστικές αλλά παράλληλα να μπορούν να επεκταθούν ή να συμπληρωθούν κάποια στιγμή στο μέλλον» υπογράμμισε κλείνοντας η κ. Ελευθεριάδου για να καταλήξει λέγοντας πως «ζητάμε τα αυτονόητα για την υγεία των πολιτών. Καμία απώλεια πλέον για τον τόπο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα πετύχουμε, στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας το νοσοκομείο Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.