Με αντιφατικα μηνυματα ο Αδωνις Γεωργιαδης στην Κομοτηνη

Δε διαχωρίζει τους έλληνες πολίτες, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί μη εκπροσωπούμενους στη βουλή τους Ροδοπίτες - Προμήνυσε «σκληρό ροκ» με Τσίπρα αν εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας

Άνοιγμα στο χριστιανικό στοιχείο του νομού μας επιχείρησε να κάνει κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Κομοτηνή ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υποπίπτοντας όμως στο ατόπημα της διαπίστωσης ότι ο νομός μας δεν εκπροσωπείται στη βουλή, επειδή εκλέχτηκαν στις πρόσφατες εκλογές τρεις βουλευτές από τη μειονότητα. Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τόνισε πως «για εμάς στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει διαχωρισμός των ελλήνων πολιτών», σπεύδοντας να επισημάνει μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση «παίζουμε τα παιχνίδια αλλότριων συμφερόντων».
 
Πρώτος σταθμός του κ. Γεωργιάδη στην πόλη μας ήταν τα γραφεία της Μητρόπολης, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο, κ. Παντελεήμονα, ενώ ακολούθησε η επίσκεψή του στη Μουφτεία, όπου είχε ολιγόωρη συνάντηση με τον σοφολογιότατο, κ. Μέτσο Τζεμαλή. Ακολούθως, έκανε μια σύντομη βόλτα στον πεζόδρομο της Ερμού και στην κεντρική πλατεία, ενώ κατέληξε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης, όπου συναντήθηκε με τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος, για να καταθέσει τις θέσεις του και να συζητήσει μαζί τους για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία. 

Άδωνις Γεωργιάδης «Να με θεωρήσετε δικό σας βουλευτή, να αισθανθεί ο χριστιανικός πληθυσμός ότι δεν μένει ανεκπροσώπητος»

«Στόχος μου είναι να είμαι πλήρως ενημερωμένος για τα προβλήματα της Θράκης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι «τη Θράκη την έχω στην πρώτη θέση της καρδιάς μου, πιστεύω ότι πρέπει να της δείξουμε ιδιαίτερη φροντίδα και γι’ αυτό είμαι ο πρώτος από τους συνυποψήφιους που βρέθηκα εδώ».

«Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που ήρθαν έτσι τα πράγματα και δεν υπάρχει χριστιανός βουλευτής στο κοινοβούλιο», προσέθεσε απευθυνόμενος στον κόσμο, «έχω την απόλυτη διάθεση να με θεωρήσετε δικό σας βουλευτή και να ασχοληθώ με τα τοπικά σας προβλήματα, σα να είναι η εκλογική μου περιφέρεια». «Γιατί δεν μπορούμε να σας αφήνουμε ανεκπροσώπητους για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε σε άλλη δήλωσή του, «και θέλω να αισθανθεί ο χριστιανικός πληθυσμός ότι δεν μένει ανεκπροσώπητος». 

«Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει διαχωρισμός των ελλήνων πολιτών και αυτό είναι πολύ βασικό, για να μην παίζουμε τα παιχνίδια αλλότριων συμφερόντων»

Στην αναφορά του στη μειονότητα της Θράκης, τόνισε αρχικά πως «για εμάς στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει διαχωρισμός των ελλήνων πολιτών», για να επισημάνει ότι «και για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, όπου είμαστε χρήσιμοι και μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους, με τον ίδιο τρόπο ανταποκρινόμαστε, γιατί δεν έχουμε καμία διάθεση διαχωρισμού». «Αυτό είναι πολύ βασικό και πρέπει να το τονίζουμε σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, «για να μην παίζουμε τα παιχνίδια αλλότριων συμφερόντων, που πολύ θα ήθελαν να μας βλέπουν να είμαστε σε ένταση. Εμείς δε θέλουμε εντάσεις, θέλουμε σεβασμό του ενός προς τον άλλο και θέλουμε επίλυση των προβλημάτων. Αυτήν την πολιτική θα ακολουθήσω και ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αν κατορθώσω να εκλεγώ, και ως βουλευτής, που ήδη είμαι».
 
Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, που προκλήθηκαν από τα γεγονότα των τελευταίων 24ωρων στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης σε σχετική ερώτηση απάντησε λακωνικά ότι «τελείωσαν οι εσωκομματικές εντάσεις, τα γεγονότα της Τρίτης είναι παρελθόν και πάμε μπροστά να κάνουμε τη διαδικασία». «Όσους κάνουν λόγο για διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε, «θα τους διαψεύσουμε και θα τους καταπλήξουμε». 

«Πρώτα είναι η παράταξη και μετά είμαστε εμείς αυτό είναι για μένα ιερά αρχή»

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος, απέφυγε να βάλει ψηλά τον πήχη, αν και διαπίστωσε ότι τα μηνύματα από τις διαδικτυακές δημοσκοπήσεις είναι ενθαρρυντικά για εκείνον. «Πρόβλεψη ειλικρινής για τη διαδικασία αυτή είναι πολύ δύσκολο να γίνει», σημείωσε, για να σχολιάσει ότι «εδώ δεν ξέρουμε ακόμα πόσοι θα ψηφίσουν και ποιοι θα ψηφίσουν». «Άρα δεν μπορεί καν να δημοσκοπηθεί», διαπίστωσε, επισημαίνοντας όμως ότι «στο διαδίκτυο, όπου ψηφίζει αυθόρμητα ο κόσμος, στις περισσότερες ψηφοφορίες είμαι πρώτος και σε μια-δυο είμαι δεύτερος». «Ο κόσμος του διαδικτύου, που είναι πιο νέος κόσμος και ο πιο δραστήριος, με ψηφίζει με πιο μεγάλη ένταση», σχολίασε, «όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα, γιατί δε σημαίνει ότι θα ψηφίσει μόνο ο κόσμος του διαδικτύου, θα ψηφίσουν κι άλλοι άνθρωποι». «Εγώ δηλώνω ότι θα κάνω τον αγώνα μου όσο καλύτερα μπορώ», συνέχισε, «θα τρέξω όσο περισσότερο μπορώ, θα σφίξω όσο περισσότερα χέρια μπορώ, θα ενημερώσω για τις θέσεις μου όσους περισσότερο μπορώ και αν εκλεγώ αρχηγός, το πάθος που γνωρίζετε και την εργατικότητα και την ενεργητικότητα θα το διαθέσω για να φτιάξω τη Νέα Δημοκρατία, όπως τη θέλουμε. Γιατί έχει προβλήματα το κόμμα μας και δεν τα κρύβουμε. Αν ο κόσμος επιλέξει έναν άλλο αρχηγό, εγώ θα τον υπηρετήσω με πίστη και αφοσίωση, σεβόμενος απολύτως την απόφαση των νεοδημοκρατών. Η παράταξη είναι πάνω από το προσωπικό μας συμφέρον. Πρώτα είναι η παράταξη και μετά είμαστε εμείς. Αυτό είναι για μένα ιερά αρχή». 

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει από την εξουσία όσο γίνεται γρηγορότερα, είναι ζημιά για την πατρίδα μου»

Δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής, που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση αν γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης καταρχήν επέκρινε τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την πολιτική που ακολούθησε τους προηγούμενους μήνες και προανήγγειλε «σκληρό ροκ» με τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ η Νέα Δημοκρατία να ξαναδώσει εύκολη συναίνεση στον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε. «Ένας από τους λόγους, που κατεβαίνω υποψήφιος αρχηγός», εξήγησε, «είναι γιατί είχα εκφράσει στις 13 Αυγούστου την έντονη διαφωνία μου μέσα στα όργανα με την απόφαση να ψηφίσουμε το μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου χωρίς κανέναν όρο. Είχα διαφωνήσει, όχι δημοσίως, γιατί δεν έπρεπε, με την τακτική συναίνεσης που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο. Ήταν κατά τη γνώμη μου ο βασικότερος λόγος της βαριάς ήττας, αφού λέγαμε ταυτοχρόνως δύο αντιφατικά πράγματα: από τη μία ότι ο Τσίπρας έβλαψε την Ελλάδα κατά 90 δις ευρώ, πράγμα που ήταν αλήθεια, και από την άλλη του ζητούσαμε να πιούμε καφέ μαζί του στην Κουμουνδούρου και να συγκυβερνήσουμε μαζί του. Εγώ δε θέλω καμία συναίνεση με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να φύγει από την εξουσία όσο γίνεται γρηγορότερα, είναι ζημιά για την πατρίδα μου. Και η δική μου υποψηφιότητα έχει μόνο έναν χαρακτήρα, να πολεμήσουμε σκληρά τον κ. Τσίπρα. Αν κάποιος θέλει να πολεμήσει σκληρά τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να με ψηφίσει και να είναι σίγουρος ότι θα γίνει. Αν κάποιος θεωρεί ότι δε χρειάζεται τόσο σκληρή στάση απέναντι στον κ. Τσίπρα, μπορεί να ψηφίσει κάποιον από τους άλλους τρεις». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.