Μαζικη αποχωρηση της αντιπολιτευσης στο Περιφερειακο Συμβουλιο

Με αιχμές κατά του προέδρου αλλά και την εικόνα του Συμβουλίου

Μαζικά αποχώρησαν σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, όταν η αντιπαράθεση που υπέβοσκε στα τελευταία συμβούλια με τον Πρόεδρο του κ. Σ. Μποταΐτη έφτασε στην κορύφωσή της.
 
Να υπενθυμίσουμε πως σε αρκετές από τις τελευταίες συνεδριάσεις υπήρξε ένταση μεταξύ συμβούλων και προεδρείου, με αφορμή τόσο διαδικαστικά θέματα όσο και θέματα τήρησης του κανονισμού.
 
Αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν η ψηφοφορία για την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κατά την οποία δημιουργήθηκε θέμα από την πλευρά του Περιφερειακού Συμβούλου της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Παύλου Δαμιανίδη για την έγκριση του κατά την ψήφιση μιας και, όπως σημείωσε, δεν υπήρχαν αρκετοί Περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης παρόντες για να είναι νόμιμη η ψήφισή του, μιας και πολλοί βρισκόταν στον χώρο εκτός της αίθουσας.
 
Τότε ο κ. Μποταΐτης είπε πως κάνουν διάλλειμα ενός λεπτού, και βγήκε ο ίδιος για να φωνάξει τους συμβούλους, κάτι που όμως προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, με πολλούς συμβούλους να διαμαρτύρονται ότι υποβαθμίζει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
 

Έτσι πρώτη η μείζονα αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της κ. Φώτη Καραλίδη να μιλά για υποβάθμιση του συμβουλίου και να αφήνει αιχμές για την γενικότερη εικόνα του συμβουλίου, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, για να ακολουθήσουν, με ενστάσεις για την όλη κατάσταση, οι παρατάξεις της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης», «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας», η «Λαϊκή Συσπείρωση», η «Γνώση και Συνεργασία», η «Οικολογία Αλληλεγγύη» καθώς και ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οντέρ Μουμίν, αφήνοντας μόνη παράταξη της αντιπολίτευσης την «Ελληνική Αυγή».
 
Μετά την αποχώρηση ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως σαφώς υπήρξε θέμα με περιφερειακούς συμβούλους που δεν βρισκόταν στην αίθουσα, όμως αυτό δεν ήταν κάτι καινοφανές, και δεν θεωρεί πως θα έπρεπε να οδηγήσει στην αποχώρηση της αντιπολίτευσης.
 
Τόνισε παρόλα αυτά πως θα ληφθούν πρωτοβουλίες για να ενισχυθούν οι συνεδριάσεις και ο ρόλος του περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.