Μαθητικο Φεστιβαλ της ΚΝΕ ελαβε χωρα στην κεντρικη Πλατεια

Παλμός και ενθουσιασμός από μαθητές σχολείων της πόλης

Με παλμό, ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της πόλης και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 20 Απριλίου.

Οι δραστηριότητες, τα μουσικά δρώμενα αλλά και οι διάφορες γωνιές όπως η γωνιά με αφιέρωμα στην «Βαλεντίνα Τερέσκοβα, η γυναίκα στον σοσιαλισμό» στελεχώθηκαν και προετοιμάστηκαν από τους μαθητές της πόλης που ήθελαν να δείξουν πως οι μαθητές της Κομοτηνής «πολεμάνε το άδικο» σύμφωνα και με το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ.

Μέσα από τα μουσικά δρώμενα με μαθητές να παρουσιάζουν και τα δικά τους κομμάτια, η πλατεία της πόλης γέμισε μαθητόκοσμο κάθε ηλικίας που ήρθαν να συμμετάσχουν στις πολύμορφες δραστηριότητες του φετινού Φεστιβάλ! Ξεχώρισαν πρωτότυπα κομμάτια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά με θέμα τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις απέναντι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού όπου χαρακτηριστικά ακούστηκε «σήκωσε τη γροθιά και πολέμα». Εννοείται πως δεν έλειψαν από τον χώρο οι αθλητικές δραστηριότητες με μαθητές να παίζουν ping-pong καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή στην γωνιά GRAFFITI και η έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» για όλα τα «άλλα Τέμπη» που βιώνουν οι μαθητές μέσα και έξω από τα σχολεία τους. Το πανό που ζωγράφισαν οι μαθητές έστελνε ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης αλλά και μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει τις ανάγκες μας στο βωμό του κέρδους με ζωγραφιές για το έγκλημα στα Τέμπη, τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και το επικείμενο Εθνικό Απολυτήριο αλλά και τις πυρκαγιές στην περιοχή το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.