Μαρια Γεωργιαδου: «Παμε να κερδισουμε τη ζωη μας»

Την ψήφο των συμπολιτών της ζητάει η υποψήφια με την παράταξη «Κομοτηνή Δυνατά» στο Δήμο Κομοτηνής

Την ψήφο των συμπολιτών της, στην ίδια και τον Συνδυασμό «Κομοτηνή Δυνατά» του Αντώνη Γραβάνη ζήτησε η κ. Μαρία Γεωργιαδου, ώστε να βγει ο Δήμος Κομοτηνής από το τέλμα και να οδηγηθεί σε μια ελπιδοφόρα αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος όλων των πολιτών, στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων.

Απευθυνόμενη στις φίλες και τους φίλους της, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής μετέφερε το αίσθημα του απέραντου θαυμασμού και της ακλόνητης αισιοδοξίας που αποκόμισε στην έκτακτη υποδοχή και υποστήριξη στο ΚΥ Κομοτηνής την περίοδο των πυρκαγιών, όπου προσέρχονταν οι μαχητές της πυρόσβεσης και του εθελοντισμού, και έγινε μάρτυρας της δύναμης ψυχής, του αγώνα για προστασία, ασφάλεια και αλληλεγγύη.

Άλλωστε από τη θέση της ως νοσηλεύτρια, σε πραγματικά απαιτητικές θέσεις όπως ΜΕΘ, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, έχει περάσει χρόνια κοντά στον άνθρωπο, και αυτό της δημιούργησε την επιθυμία να συνδράμει στην προσπάθεια για έναν Δήμο που μας αξίζει, που θέλουμε να μας αξίζει, αλλά και που εμείς τον αξίζουμε.

Γιατί ο Δήμος όπως επεσήμανε η ίδια έχει τεράστιες ελλείψεις, πολλές ανεπάρκειες και ελλείμματα που βιώνουμε καθημερινά, και καταδεικνύουν ένα μεγάλο κενό, και μια μεγάλη αδυναμία σχεδιασμού και έργων από την πλευρά της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Στην καθημερινότητά, τα κοινωνικά θέματα, τις υποδομές, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τη διοίκηση και άλλους τομείς. 

Το βασικό στοιχείο όμως που βρίσκει ότι λείπει από την σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι το όραμα. Το όραμα που έχει ο Αντώνης Γραβάνης, το σχέδιο του οποίου όπως εξήγησε έχει μεγάλες διαφορές και στο περιεχόμενο και την ποιότητα τόσο του προγράμματος όσο και της αποφασιστικότητας να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πετύχουν την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια για τον πολίτη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Προτάσεις για κοινωνία, εθελοντισμό και περιβάλλον

Δίπλα στο πολύ εφαρμόσιμο, αλλά και οραματικό σχέδιο του Αντώνη Γραβάνη, ο καθένας που συμμετέχει στο συνδυασμό έρχεται να βάλει το δικό του λιθαράκι, σε τομείς που κατέχει, με τη δική του γνώση, τη δική του εμπειρία, με τους δικούς του προβληματισμούς. Έτσι από την δική της πλευρά η κ.Γεωργιάδου δήλωσε έτοιμη να προσφέρει σε βασικούς τομείς, όπως θέματα κοινωνικά και υγείας, θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, θέματα περιβάλλοντος.

Ανέπτυξε δε τις σκέψεις και τις προτάσεις της όσο αφορά τη μητρότητα, την οικογένεια, τους νέους, την υγεία, την πρόληψη, την παιδεία, την τρίτη ηλικία. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι «φωλιές» βρεφικής, νηπιακής και παιδικής φροντίδας σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να υποστηριχτούν οι μητέρες στις εργασιακές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και τη δημιουργία και λειτουργία χώρων στοργής για τις θηλάζουσες μητέρες.

Θεωρεί επίσης απαραίτητη τη δημιουργία κέντρων ψηφιακής γνώσης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και παιχνιδιού για όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως για τους νέους, ενώ σε μια φοιτητούπολη όπως η Κομοτηνή, βλέπει την ανάγκη να γίνουν γνωστές οι δυνατότητες που παρέχει η πόλη, με οργανωμένη, συστηματική ξενάγηση των νεοεισερχόμενων φοιτητών μαζί με τους γονείς τους.

Για την τρίτη ηλικία, θεωρεί απαραίτητη την αντιμετώπιση του ψηφιακού – ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, με ταχύρρυθμη, εύκολη πρακτική εκμάθηση στοιχειώδους χρήσης Η/Υ.

Ταυτόχρονα πρέπει να ενδυναμωθούν και ουσιαστικά να λειτουργήσουν οι θεσμοί του κοινωνικού φαρμακείου, του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φροντιστηρίου, εμπλέκοντας και τους φοιτητές, και να δημιουργηθεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και παιδική χαρά για παιδιά ΑμεΑ.

Και ενώ γίνεται πολύ λόγος για τις smart cities, θεωρεί χρήσιμη την ανάπτυξη της κοινοτικής Νοσηλευτικής και Ιατρικής, αξιοποιώντας  και τις σύγχρονες τεχνολογικές ψηφιακές δυνατότητες.

Απαραίτητη η αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης

Η κ. Γεωργιάδου έκανε εκτενή αναφορά στην αναβάθμιση της αισθητικής στην πόλη, με οργανωμένους χώρους που θα παρέχουν πράσινο, πολύ νερό, όπως τα πάρκα τσέπης, αλλά και παρεμβάσεις φυσικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με περιαστικές διαδρομές: στη Νυμφαία, πίσω από τα Σύμβολα, στο (Πανθρακικό) στους Υφαντές, κατά μήκος του Βοσβόζη και τους οικισμούς. Καυτηρίασε δε την συνεχιζόμενη ύπαρξη ΧΑΔΑ γύρω από την πόλη, και το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα εντός αυτής, με πλήρη έλλειψη υπογείων πάρκινγκ.

Ομάδες ετοιμότητας και πρόληψης σε κάθε γειτονιά

Η εμπειρία της ως νοσηλεύτρια της έχει δείξει πως υπάρχουν άνθρωποι, αλληλεγγύη και εθελοντισμός, θεμελιώδεις αρχές που μπορούν να πάνε την πόλη και το Δήμο μας μπροστά, για αυτό και θεωρεί πως ο Δήμος θα πρέπει να οργανώνει συντονισμένα, ώστε κάθε γειτονιά και κάθε οικισμός να δημιουργήσει ομάδες ετοιμότητας, πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης για κάθε μεγάλη πρόκληση.

«Προσωπικά δηλώνω έτοιμη! Γι’ αυτόν τον όμορφο, γι’ αυτόν τον πολύ ευγενικό  αγώνα. Πάμε να κερδίσουμε τη ζωή μας» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.