Μαρια Χαμητιδου: «Να επανακτησουμε την εμπιστοσυνη του κοσμου απεναντι στην δημοτικη αρχη»

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΥΝΑΤΑ» κάνει τον απολογισμό της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου με φόντο τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής

Πολλαπλώς κερδισμένη ήδη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα των καλπών που θα αναδείξουν και την επόμενη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, δηλώνει η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΥΝΑΤΑ» κ.Μαρία Χαμητίδου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 2 Οκτωβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ.Χαμητίδου έκανε τον απολογισμό της φετινή προεκλογικής περιόδου, που για την ίδια αποτέλεσε το «βάπτισμα του πυρός» στα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ευελπιστώντας να είναι και τελικώς νικηφόρο, ως προς την εκλογή της στα όργανα διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής, με την παράταξη του Αντώνη Γραβάνη πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών.

Για την ίδια η πρώτη της αυτή επαφή με τον χώρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν ήταν δύσκολη δεδομένου ότι η εμπειρία της τότε ως παιδί, από τους παρόμοιους αγώνες που έδωσε ο πατέρας της σε επίπεδο δημοτικών και βουλευτικών εκλογών, λειτούργησαν μάλλον βιωματικά. Με τις αλλαγές βέβαια της σύγχρονης εποχής που, όπως εξήγησε, αφορούν στην ηλεκτρονική προβολή των θέσεων και των απόψεών της, καθώς και της «επαφής» με τον κόσμο μέσω των πολλαπλών διαθέσιμων καναλιών, που όμως η ίδια δεν προτίμησε, ούσα υπέρμαχος της προσωπικής επαφής με τον κόσμο.

Μια επιλογή από την οποία νοιώθει ήδη δικαιωμένη, αν και θα ήθελε την πολυτέλεια του παραπάνω χρόνου για να συνομιλήσει με περισσότερους πολίτες καθώς κρίνει ότι μόνο μέσα από την δια ζώσης επαφή ο πολίτης μπορεί να σε γνωρίσει και να σε αξιολογήσει πραγματικά. Ωστόσο, όπως τόνισε, «για μένα αυτή η επαφή με τον κόσμο ήταν πολύ σπουδαία και σημαντική» για να εξηγήσει πως κάθε εμπειρία μας βγάζει σοφότερους, ωστόσο το θέμα είναι να την επεξεργαστούμε και να την αξιολογήσουμε.

«Μιλώντας με τον κόσμο διαπίστωσα ότι δεν είμαι μόνη»

Η επαφή αυτή όπως τόνισε ενίσχυσε περισσότερο την πρότερη λογική της, σύμφωνα με την οποία η ενασχόλησή της με την αυτοδιοίκηση αποτέλεσε για την ίδια έναυσμα για να παραμείνει στην Κομοτηνή. Ερωτηθείσα σχετικά εξήγησε πως «όχι απλά συνεχίζω με αυτή τη λογική αλλά πολύ πιο ενισχυμένα καθώς διαπίστωσα μιλώντας με τον κόσμο ότι δεν είμαι μόνη μου. Διαπίστωσα ότι ο κόσμος της Κομοτηνής είναι γενικότερα απογοητευμένος με τη δυσάρεστη εικόνα που βγάζει η πόλη μας και τώρα νοιώθω ακόμη μεγαλύτερη την υποχρέωση κι έχω κι όλους αυτούς απέναντί μου, προκειμένου να κάνουμε κάτι καλύτερο για την πόλη μας» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής αυτής περιόδου η παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΥΝΑΤΑ» γνωστοποίησε και τις προγραμματικές θέσεις, φανερώνοντας μεταξύ άλλων ένα πλέγμα προτάσεων για την επόμενη ημέρα, σε πολλές εκ των οποίων και λόγω της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας ως μηχανικός θα μπορούσε να συμβάλει. Ερωτηθείσα σχετικά η ίδια εξήγησε πως το επάγγελμα του μηχανικού έχει την ευελιξία να αφορά μια σειρά πραγμάτων. Ξεκινώντας από το περιβάλλον στο οποίο η ίδια εστιάζει δεδομένων και των όσων έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και σε επίπεδο Ροδόπης και Περιφέρειας ΑΜ-Θ όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ένας τομέας στον οποίο θεωρεί πως κάθε Δήμος οφείλει να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, αλλά και οι πολίτες, ο καθένας από τη μεριά του, να βάλει το δικό του λιθαράκι ώστε να αντιστραφεί η επιβάρυνση που έχουμε σε σχέση με το περιβάλλον.

Ιερή υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής να δρα με ισονομία και ισότητα

Ως προτεραιότητες η ίδια εστίασε σε ζητήματα ποιότητας ζωής από τα οποία όπως τόνισε οι πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα, ενώ από τα όσα ξεχώρισε κατά τις προεκλογικές τις συζητήσεις ήταν και τα ζητήματα διαφάνειας και ειλικρίνειας της δημοτικής αρχής απέναντι στους δημότες. «Θεωρώ ότι ο εκάστοτε δήμος στο δημοτικό συμβούλιο έχει την ιερή υποχρέωση να δρα απέναντι στο σύνολο των δημοτών με ισονομία και ισότητα. Και όχι να αποτελεί ένα γραφείο εξυπηρέτησης και βολέματος για ίδια συμφέροντα. Και  ένα κύκλο προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη εκλογική μας θέση» ανέφερε η ίδια, τονίζοντας πως «η δημοτική αρχή πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για την τοπική κοινωνία. Όχι  μόνο στη διαφάνεια, και σε πολλά άλλα θέματα».

Για την ίδια ο βασικός στόχος των εκλογών αλλά και της παράταξης «ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΥΝΑΤΑ» είναι η επανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στη δημοτική αρχή του Δήμου Κομοτηνής. «Νομίζω ότι αυτό ο κόσμος το έχει πάρα πολύ ανάγκη, κι  εμείς σε συνέχεια με τη δουλειά μας, με την ειλικρίνειά μας, με τους στόχους μας, να τους κερδίσουμε και να προχωρήσουμε για κάτι καλύτερο για την πόλη  μας» πρόσθεσε για να στείλει επίσης μήνυμα συμμετοχής όλων στις προσεχείς εκλογές της Κυριακής.

«Η αποχή δεν είναι ό,τι καλύτερο και θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία. Επίσης θα προτρέψω τον κόσμο να εκμεταλλευτεί και τους τέσσερις σταυρούς που του δίνεταιη δυνατότητα να βάλει στο ψηφοδέλτιο του δήμου» σημείωσε η ίδια καταληκτικά καλώντας επίσης τους πολίτες «πέρα των συγγενικών και των φιλικών σχέσεων θα πρέπει ο δημότης να σκεφτεί και την  επόμενη μέρα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να αναλάβει τον δήμο και να τον οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε ανάγκη από ανάπτυξη και ευημερία και όλα αυτά για το καλό του τόπου μας και των δικών μας παιδιών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.