Λυση στα προβληματα των εργαζομενων στο «Βοηθεια στο σπιτι» αναζητουν βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα τους οι βουλευτές Ροδόπης

Εβδομήντα έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους και οι δυο βουλευτές Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά και  Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, απευθύνθηκαν μέσω ερώτησής τους στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να μάθουν τι προτίθεται να κάνει, όσον αφορά τις συμβάσεις των εργαζομένων των δομών “Βοήθεια στο Σπίτι”. Στο κείμενό τους αναφέρονται στην αδιάκοπη, επί δεκαπέντε χρόνια, εργασία των υπαλλήλων στο πλάι ευάλωτων ομάδων, αλλά και στην αφοσίωσή τους στο έργο που επιτελούν. Τέλος κάνουν λόγο για την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της μη νομιμοποίησής τους. 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: 

Περίπου 3.500 εργαζόμενοι σε 875 δομές «Βοήθεια Στο Σπίτι», πανελλαδικά,  δουλεύουν εδώ και 15 χρόνια, από το 2002 έως και σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες εξυπηρετώντας 100.000 και πλέον ευάλωτες ομάδες όπως ηλικιωμένους και ΑΜEΑ.
 
Ειδικότερα, όλοι οι  εργαζόμενοι των δομών «Βοήθεια Στο Σπίτι» έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ (Ν.2190/94) με πλήρες ωράριο και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη χωρίς ούτε μια ημέρα διακοπή όλα αυτά τα χρόνια, καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
Από το 2011, η χρηματοδότηση των δομών «Βοήθεια Στο Σπίτι»,  γίνεται από εθνικούς πόρους (ΑΚΑΓΕ, ΙΚΑ, υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Εσωτερικών) το κόστος δε της λειτουργίας του ΒΣΣ ανέρχεται στο ποσό των 55.000.000 εκ. ετησίως σύμφωνα με τη διαχειριστική Αρχή την ΕΕΤΑΑ.
 
Επειδή οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργάστηκαν με συνέπεια και συνέχεια, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
 
Επειδή οι εργαζόμενοι καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
Επειδή εδώ και 15 χρόνια σε ετήσια βάση ανανεώνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι».
 
Επειδή οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια και ένα κλίμα αβεβαιότητας.
 
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
– Τι προτίθεται να κάνει για τους εργαζόμενους των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι»;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.