Λυση μεσω της παραχωρησης οικοπεδων απο τη ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ στη ΔΕΥΑΚ για τη δικαστικη τους διαμαχη

Προοπτική να μπορέσουν να γίνουν παρεμβάσεις και δομές από το Δήμο Κομοτηνής

Πιο κοντά έρχεται η προοπτική για την παραχώρηση οικοπέδων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ στην ΔΕΥΑΚ, για να επιλυθεί τελικά το θέμα της αποπληρωμής της δεύτερης μετά την δικαστική τους διαμάχη.

Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΚ είχε προσφύγει το 2014 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της «Κτηματική – Κατασκευαστική – Ανώνυμος Εταιρία – ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ΑΕ», για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που είχαν πραγματοποιηθεί την περίοδο 2000-2006 στην περιοχή, ώστε να γίνει το εποικιστικό πρόγραμμα που αφορούσε 6.000 κατοικίες. Τα επίμαχα έργα αν και πραγματοποιήθηκαν κανονικά, το υπουργείο και η ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ άλλαξαν μονομερώς την σύμβαση, και τελικά το εποικιστικό πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ΔΕΥΑΚ να αποσβέσει το κόστος από την κατασκευή τους.

Τελικά η απόφαση τελεσιδίκησε στις αρχές της φετινής χρονιάς, επιδικάζοντας υπέρ της ΔΕΥΑΚ το συνολικό ποσό των 3.298,699,79 ευρώ με το νόμιμο τόκο.

Ο κ. Τσακιρίδης τόνισε πως έχει γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζα, για να καταβληθεί το ποσό που πλέον πλησιάζει τα 4 εκ ευρώ, και περιμένει πως είναι πιθανό να μην καταβληθεί το ποσό, αλλά να διεκδικήσουν οικόπεδα στην περιοχή που έγιναν τα έργα.

Μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως ελπίζουν ότι θα μπορέσει ο Δήμος να πάρει και χώρους της περιοχής που θα έπρεπε να έχουν παραχωρηθεί από την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ στο Δημόσιο, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

Πρόκειται για κοινόχρηστους χώρους, χώρους για την δημιουργία σχολείων και αθλητικών εγκαταστάσεων, για αυτό και συζητούν με το Δημόσιο και την εταιρεία, για να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα βοηθήσουν το Δήμο να κερδίσει και κάποιους χώρους που είναι σημαντικοί για αυτόν, για την ανέγερση σχολικής στέγης αλλά και χώρων άθλησης.

Ο κ. Γκαράνης μάλιστα πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με το ΔΣ της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, και συζήτησε και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, από όπου αποκόμισε την εντύπωση πως είναι θετικοί για το θέμα.

«Ελπίζω και πιστεύω πως θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε, εκτιμώντας πως το επόμενο διάστημα θα δουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.