Λυση μεσω της «Νεστορας Τσανακλης» Α.Ε. για τις κατασκηνωσεις Πανδροσου

Η Δημοτική Επιχείρηση θα αναλάβει να επισκευάσει και να λειτουργήσει ξανά τις κατασκηνώσεις μετά από 12 χρόνια

Μέσω της «Νέστορας Τσανακλής» Α.Ε. θα προσπαθήσει να επαναλειτουργήσει ο Δήμος Κομοτηνής τις κατασκηνώσεις της Πανδρόσου, οι οποίες λειτούργησαν τελευταία φορά το 2010 και έκτοτε έχουν μείνει κλειστές και αναξιοποίητες.

Από τότε αποτελεί ένα μόνιμο αίτημα της αντιπολίτευσης η επαναλειτουργία τους, και η αναστροφή της συνεχούς απαξίωσής τους, με τελευταίο τον επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Αντώνη Γραβάνη.

Με την επιλογή της παραχώρησης στην Νέστορας Τσανακλής, ο Δήμος ελπίζει πως αφενός θα είναι ευκολότερη η στελέχωση των κατασκηνώσεων κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και η υλοποίηση μελετών και εργασιών για την επισκευή των εγκαταστάσεων, που τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκονται στο έλεος των στοιχείων της φύσης.

Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Γραβάνης υπενθύμισε πως για πολλά χρόνια πρόθεση της διοίκησης ήταν να προχωρήσει σε παραχώρηση της κατασκήνωσης σε ιδιώτη ώστε να λειτουργήσει, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη να απαντά πως ενώ αρχική τους πρόθεση ήταν όντως η δημοπρασία, τελικά επέλεξαν την λύση της παραχώρησης.

Τόνισε δε πως θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για την επισκευή και τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, βάση των οποίων θα προχωρήσουν στη λειτουργία της στο μέλλον.

Γιατί επιλέχθηκε η Ν. Τσανακλή

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Εσόδων – Περιουσίας κ. Δημήτρης Μάγγας, βασική προϋπόθεση για την επαναλειτουργία και αξιοποίηση του Κατασκηνωτικού Κέντρου Πανδρόσου «Γεώργιος Παπαδριέλλης», είναι η στελέχωσή του με προσωπικό το οποίο θα έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και την ανάλογη προϋπηρεσία, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία του, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Η προϋπόθεση αυτή, τόνισε, δεν μπορεί να εκπληρωθεί στην παρούσα συγκυρία από τον Δήμο Κομοτηνής, δεδομένης της χρόνιας υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών του και της ανυπαρξίας του παραπάνω αναφερθέντος εξειδικευμένου προσωπικού, χωρίς να έχει τη δυνατότητα μάλιστα να υπερβεί του περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία ως προς τον αριθμό και τις ειδικότητες τακτικού προσωπικού που μπορεί να προσλάβει.

Για αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η παραχώρηση σε νομικό πρόσωπο του Δήμου το οποίο προάγει τα τοπικά συμφέροντα και δύναται να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία στην διαχείριση τέτοιου είδους εγκαταστάσεων χωρίς να είναι αναγκαία η χρηματοδότησή του από πόρους του Δήμου.

Αυτό είναι η Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης & Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας & Κοινόχρηστων Χώρων «Νέστορας Τσανακλής» Α.Ε. στην οποία θα παραχωρηθεί κατά χρήση το Κατασκηνωτικό Κέντρο προς αξιοποίηση, εκμετάλλευση, ανάπτυξη, διαχείριση και χρήση με στόχο την επαναλειτουργία του και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του για εννέα χρόνια με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Από την πλευρά της η Ν. Τσανακλής αναλαμβάνει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.