Λυσεις για το θεμα των πληρωματων των ασθενοφορων προωθει η ΠΑΜΘ

Τόσο στη Ροδόπη, όσο και σε όλη την ΑΜΘ οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες

Την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει όσο μπορεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, την λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενοφόρων σε όλο το μήκος της, επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Κώστα Κατσιμίγα για το θέμα.

Ο κ. Κατσιμίγας, με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Θάσο και την καθυστέρηση του ασθενοφόρου, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό σε όλη την Περιφέρεια, αλλά σε κάποιες περιοχές είναι φλέγον, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο στη Θάσο που οι τουρίστες αυξάνουν σημαντικά τον πληθυσμό της.

Για αυτό και ζήτησε να δρομολογηθούν αιτήματα, αλλά και να προσπαθήσει η Περιφέρεια να κάνει κινήσεις ώστε να πιέσει για την εξομάλυνση του προβλήματος.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στην Περιφέρεια, τόνισε ο κ. Μέτιος, και το έχουν θέσει επανειλημμένα στην κεντρική ηγεσία, ενώ αναζητούν και λύσεις για την διαμονή των διασωστών που αποσπώνται, ένα πρόβλημα που παρατηρείται ιδιαίτερα στην Ροδόπη, έχοντας κάνει κάποιες κινήσεις που όμως προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βασίλης Λούρμπας, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που γίνεται για να στεγαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.