«Λιφτινγκ» σε αυλες σχολειων Κομοτηνης και οικισμων απο το Δημο

Γιάννης Γκαράνης: «Θα αξιοποιηθεί η θερινή περίοδος που τα σχολεία είναι κλειστά, για να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών»

Υπεγράφη την Τετάρτη στο γραφείο Δημάρχου Κομοτηνής η σύμβαση του έργου «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», από τον Δήμαρχο, Ιωάννη Γκαράνη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου, Ιωάννη Τσελεκίδη, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρη Καρασταύρου και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Δέσποινας Πάσσου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό  1.336.955,34 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. Η χρηματοδότηση είναι από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Οι βασικές εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου και την επεξεργασία των ασφαλτοστρωμένων επιφανειών των αύλειων χώρων διδακτηρίων. Θα γίνει αλλαγή φθαρμένων μπασκετών, ορθοστατών βόλεϊ και τερμάτων ποδοσφαίρου. Σε ορισμένα διδακτήρια θα γίνει αλλαγή σιδηρών κιγκλιδωμάτων σε κιγκλιδώματα γαλβανιζέ και σε ορισμένα χρωματισμός των κιγκλιδωμάτων. Στις όψεις των κτιρίων θα τοποθετηθούν προβολείς led 80 Watt.

Εργασίες θα εκτελεσθούν στα παρακάτω σχολεία:

2ο, 3ο, 5ο, 6ο, 9ο, 10ο, 12ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Δημοτικά Σχολεία Ροδίτη, Αιγείρου, Κοσμίου, Φαναρίου. 2ο και 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. 1ο Γενικό Λύκειο και 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. 2ο και 3ο Λύκειο Κομοτηνής. 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Ειδικό Σχολείο Υφαντών Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες παρέμβασης στις σχολικές αυλές διδακτηρίων του Δήμου Κομοτηνής. Θα αξιοποιηθεί η θερινή περίοδος που τα σχολεία είναι κλειστά, για να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών, ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο οι νεαροί χρήστες τους ν’ απολαύσουν εγκαταστάσεις άθλησης καλύτερες και ασφαλέστερες.

Προχωράμε στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου μας σε εργασίες βελτίωσης των υποδομών των σχολείων μας για να στηρίξουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.