Λεωνιδας Βατικιωτης, «Λεμε ενα καθαρο ΟΧΙ»

«Όποιος ψηφίσει ΝΑΙ θα έχει βάλει τη σφραγίδα του στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου»

Με ένα μεγάλο ΟΧΙ να είναι γραμμένο στο εξώφυλλο, κυκλοφόρησε προ λίγων ημερών το 43ο τεύχος του περιοδικού Unfollow, στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα σε όλους. Ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης, συντάκτης του περιοδικού, μίλησε χθες το μεσημέρι στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» στην Τζένη Κατσαρή- Βαφειάδη και στη Νατάσσα Βαφειάδου, περιγράφοντας αναλυτικά το κλίμα που επικρατεί στην πρωτεύουσα τόσο από την πλευρά της κοινωνίας όσο και από την πλευρά των ΜΜΕ που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την υφιστάμενη κατάσταση.
 
«Η πρόταση του Unfollow είναι ξεκάθαρη» επισημαίνει ο κ. Βατικιώτης «λέμε ένα καθαρό ΟΧΙ, διότι ο κόσμος, η νεολαία και όλοι αυτοί οι οποίοι επλήγησαν τα προηγούμενα χρόνια από την οικονομική κρίση έχουν μία λαμπρή ευκαιρία στο δημοψήφισμα της Κυριακής να καταδικάσουν τις πολιτικές λιτότητας, τα μνημόνια και το πρωτοφανές πραξικόπημα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες». Το πραξικόπημα δεν είναι άλλο από αυτό των ΜΜΕ τα οποία «με την στάση την οποία κρατούν επιμένουν σε μια συνεχή και προκλητική προβολή του στρατοπέδου του ΝΑΙ, κατά παράβαση κάθε κανόνα δεοντολογίας και μη σεβόμενοι τους όρους της ενημέρωσης».

«Η ΓΣΕΕ είναι μια εργατική αριστοκρατία που δεν έχει καμία επιρροή στην κοινωνία»

«Όλοι γίναμε μάρτυρες των δηλώσεων όλων των πρώην πρωθυπουργών της χώρας οι οποίοι προκάλεσαν τη χρεοκοπία. Από τον Κ. Μητσοτάκη και τον Κ. Σημίτη μέχρι τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Καραμανλή. Πρόκειται για πολιτικούς που ευθύνονται 100% για τη χρεοκοπία της Ελλάδας» σημείωσε ενώ χαρακτήρισε ως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι «είδαμε και τις πιο διαφορετικές θεσμικές οργανώσεις να συστρατεύονται πίσω από τους πολιτικούς της χρεοκοπίας. Είδαμε τη ΓΣΕΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια αρνήθηκε να αγωνιστεί ενάντια στα μνημόνια και φέρει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι οι μισθοί μειώθηκαν κατά 40% και η ανεργία έφτασε στο 27%». Χαρακτηρίζοντας τους παραπάνω ως μια «εργατική αριστοκρατία που δεν έχει καμία επιρροή στην κοινωνία» τόνισε ότι «είδαμε και τους εκπροσώπους των πιο διαφορετικών οργανώσεων από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων μέχρι τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, να μη σέβονται το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου στο εσωτερικό τους που έχει ταχθεί υπέρ ΟΧΙ, και τους βλέπουμε να συστρατεύονται πίσω από τον Μητσοτάκη, τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή».
 
Στο κείμενο «Η απέραντη ένδεια των ευρωλαγνικών επιχειρημάτων», που υπογράφει ο κ. Βατικιώτης, περιγράφει τους οπαδούς του ευρώ που δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά στις προσπάθειες που κάνανε για να δώσουν σχήμα και μορφή στο όραμα που έχουν για την Ευρώπη και «εδώ βρίσκεται η επιχείρηση φόβου που δημιουργείται από τα ΜΜΕ και η οποία ξεκινάει από την επιτυχημένη προσπάθεια, που έχουν κάνει για να αποκρύψουν ποιο είναι το πραγματικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής». 

«Όποιος ψηφίσει ΝΑΙ θα έχει βάλει τη σφραγίδα του στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου»

Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος σύμφωνα με τον ίδιο είναι πάρα πολύ απλό, «μας ρωτάει αν θέλουμε τις προτάσεις των πιστωτών και εάν συμφωνούμε να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, να αυξηθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης, να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες Α.Ε και τους ελεύθερους επαγγελματίες να πάει στο 100% και εάν θέλουμε να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 50%». Όποιος επομένως το ψηφίσει θα έχει βάλει, σύμφωνα με τον Βατικιώτη, τη σφραγίδα του στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου.
« Για αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς πρέπει να επαναφέρουμε το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη λιτότητα» τόνισε.
 

«Χωρίς να λένε το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος κατασκευάζουν φαντάσματα αλλάζοντας το ερώτημα του δημοψηφίσματος»

Οι οπαδοί του ΝΑΙ «ντρέπονται να πουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και ό,τι κινείται και πετάει στην Ελλάδα, όπως επίσης ντρέπονται να πουν ότι θέλουν να μειωθούν στο ήμισυ τα κοινωνικά δικαιώματα και ότι επί της ουσίας αποδέχονται όλο το πακέτο του Γιούνκερ. Ντρέπονται να καλέσουν τον κόσμο να δώσει το χρίσμα και την ψήφο του σε αυτήν την ολέθρια πολιτική η οποία μας οδήγησε σήμερα στην υπερχρέωση και φτωχοποίηση της κοινωνίας». Χωρίς να λένε το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος «κατασκευάζουν φαντάσματα αλλάζοντας το ερώτημα του δημοψηφίσματος επικαλούμενοι ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι το εντός ή εκτός του ευρώ και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να εκβιάσουν την κοινωνία βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο και χρησιμοποιώντας όποιο επιχείρημα μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή τη στιγμή, από το ότι θα βγούμε από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών».

«Η ΕΚΤ συστηματικά λειτουργεί σαν το πιο φονικό όπλο που διαθέτουν οι πιστωτές για να εκβιάσουν και να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση»

«Αυτή φυσικά η συζήτηση δεν στερείται εδάφους»  ανέφερε στη συνέχεια ο κ.Βατικιώτης, «αυτό όμως το οποίο λείπει είναι να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι. Εάν φτάσαμε στο σημείο να σχηματίζονται σήμερα ουρές πίσω από τις τράπεζες είναι 100%  ευθύνη της ΕΚΤ στην οποία έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα της νομισματικής κυκλοφορίας εκ μέρους της Ελλάδας και των υπόλοιπων 18 κρατών της ευρωζώνης. Αυτό το οποίο βλέπουμε από το Φεβρουάριο είναι να χρησιμοποιείται αυτό το δικαίωμα για πολιτικά παιχνιδάκια».
 
Η ΕΚΤ λοιπόν «συστηματικά λειτουργεί σαν το πιο φονικό όπλο που διαθέτουν οι πιστωτές για να εκβιάσουν και να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους σε κάθε κύκλο διαπραγματεύσεων».
 
Ο κ. Βατικιώτης εξήγησε πού ακριβώς οφείλεται η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος υποστηρίζοντας «ότι ουδέποτε θα υπήρχε πρόβλημα ασφυξίας στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα εάν από την πρώτη μέρα η ΕΚΤ έδινε τα ποσά τα οποία ζητούσαν οι τράπεζες ή και παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γινόταν αυτοεκπληρούμενη προφητεία η κινδυνολογία και τα φαντάσματα που επικαλούνται οι Κασσάνδρες του τραπεζικού συστήματος. Αντίθετα όμως όταν ζητούσαν οι τράπεζες 3δις ή ΕΚΤ δεν έδινε τίποτα ή έδινε μόλις 1δις. Την επομένη λοιπόν φορά οι ελληνικές τράπεζες είχαν να καλύψουν το κενό που είχαν αφήσει από την προηγούμενη φορά αλλά και το κενό που είχε δημιουργηθεί. Ζητούσαν δηλαδή παραπάνω χρήματα και πάλι η ΕΚΤ ή δεν έδινε τίποτα ή έδινε 1δις, δημιουργώντας με τη μορφή χιονοστιβάδας αναστάτωση στην αγορά και προκαλώντας ασφυξία. Και μετά από όλα αυτά έρχεται τώρα να μας πει ότι αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης επειδή δεν υποχώρησε στους πιστωτές».

«Το συντριπτικό ΟΧΙ πρέπει να δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση να κουβεντιάσει, ποτέ ξανά από τη Δευτέρα» 

Αναφερόμενος  στο ζήτημα της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Βατικιώτης τονίζει ότι «πρέπει να είμαστε ακριβείς στην καταγραφή της κατάστασης διότι και με τις προτάσεις της κυβέρνησης, στο δισέλιδο κείμενο, που έστειλε ο πρωθυπουργός, είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια του, αφού φαίνεται ανοιχτός στη συζήτηση ενός νέου προγράμματος λιτότητας. Κλείνοντας, συμπληρώνει ότι «το συντριπτικό ΟΧΙ που θα βγει από τις κάλπες μεθαύριο, όπως δείχνουν όλες οι σημερινές δημοσκοπήσεις σήμερα, πλην μιας που κυκλοφόρησε στην εφημερίδα “Έθνος”, πρέπει να δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση να κουβεντιάσει, ποτέ ξανά από τη Δευτέρα, μέτρα λιτότητας και περικοπών».

*Ο Λεωνίδας Βατικιώτης είναι δημοσιογράφος – συντάκτης  “Unfollow”  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.