Λαικη Συσπειρωση: Ο Περιφερειαρχης ΑΜΘ «ξεπληρωνει γραμματια» στην κυβερνηση

«Λιβανιστήρι της κυβέρνησης» τον χαρακτηρίζει η παράταξη της αντιπολίτευσης

Κριτική στον περιφερειάρχη ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ με αφορμή την παρουσία του και τη στάση του απέναντι στα όσα ανακοίνωσε από τον Έβρο ο πρωθυπουργός. Η παράταξη της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της ψίχουλα τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και μέμφεται τον περιφερειάρχη που «απένειμε χωρίς φειδώ ευχαριστίες και συγχαρητήρια».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η συνολική στάση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Έβρο, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά το ρόλο του ως το «λιβανιστήρι» της κυβέρνησης.

Τον κύριο Μέτιο δεν τον απασχόλησε ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια συγγνώμη να πει για το έγκλημα που διαπράχθηκε με το πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα καμένα στον Έβρο, τις ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων σε Έβρο, Ροδόπη και Καβάλα! Και πως αλλιώς, αφού για το έγκλημα είναι συνυπεύθυνος, η κυβέρνηση έβαλε τη σφραγίδα και η δική του διοίκηση την υπογραφή!

Απένειμε χωρίς φειδώ ευχαριστίες και συγχαρητήρια για τα ψίχουλα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, που δεν καλύπτουν το σύνολο των καταστροφών! Όταν μάλιστα είναι γνωστό πως αυτές δεν υπάρχει καμία πρόθεση να δοθούν άμεσα (χαρακτηριστικό ότι η καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του «Ιανού» στη Θεσσαλία το 2021 θα ολοκληρωθεί το 2024!!!). 

Τον «συνεπήραν» οι εξαγγελίες για ίδρυση ΔΙΕΚ Υλοτομίας και χειριστών μηχανημάτων στο Σουφλί … γιατί «έχουμε έλλειψη από αυτές τις ειδικότητες». Μόνο που δεν εξήγησε ότι το πρόβλημα δεν είναι … η έλλειψη εκπαίδευσης αλλά το γεγονός ότι δεν προσλαμβάνονται ούτε δασεργάτες στα Δασαρχεία, ούτε χειριστές, ούτε άλλες κρίσιμες ειδικότητες. Αρκεί να ρίξει μια ματιά ο κύριος Περιφερειάρχης στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας αλλά και στο πρόσφατο οργανόγραμμα που ενέκρινε η διοίκηση του και απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες!

Ανάμεσα βέβαια στα πολλά και μεγάλα λόγια … η ομολογία των πραγματικών προθέσεων αυτών που υιοθετούν το μότο «να δούμε την κρίση ως ευκαιρία»: Η πραγματική πρεμούρα της κυβέρνησης και της δικής του διοίκησης δεν είναι βέβαια η «περιβαλλοντική θωράκιση του Έβρου»για τις ζωές, την υγεία και τις περιουσίες των κατοίκων αλλά «για τον Έβρο που τα τελευταία χρόνια προσελκύει επενδύσεις και αποκτά έναν ολοένα και πιο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο», δηλαδή για να διασφαλιστούν οι μπίζνες των επιχειρηματικών κολοσσών και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών!

Η άνεση με την οποία εκπληρώνει το ρόλο του και «ξεπληρώνει τα γραμμάτια» της κυβερνητικής στήριξης στην υποψηφιότητά του εξηγείται αν αναλογιστεί κανείς ότι «απέναντί» του βρίσκονται δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις που του «καταλογίζουν» … ανικανότητα!

Ο λαός έχει τη δυνατότητα με την οργάνωση της πάλης του, μέσα από σωματεία, συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς, με επιτροπές πυρόπληκτων και μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσει και να επιβάλει αποζημίωση στο 100% των καταστροφών άμεσα, μέτρα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει φθινοπώρου, εξασφάλιση ζωοτροφών, δημιουργία υποδομών.

Στις 8 Οκτώβρη επιλέγουμε αγωνιστές και όχι χειροκροτητές! Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Διονύση Κλάδη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.