Λαικη Συσπειρωση: «Δεν θα ανεχτουμε να μεινει χωρις ρευμα, χωρις θερμανση κανενα σχολειο!»

Σφοδρή αντίδραση από τη δημοτική παράταξη για τις καταγγελίες διακοπής ρεύματος σε σχολεία του δήμου Κομοτηνής

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κομοτηνής στις πρόσφατες καταγγελίες ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ απειλούν με διακοπή ρεύματος σχολεία του Δήμου Κομοτηνής λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτικά παράταξη απαιτεί από την δημοτική αρχή να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών και με ευθύνη του Δήμου να σταματήσουν οι οχλήσεις του ΔΕΔΔΗΕ σε διευθυντές σχολικών μονάδων για τις οφειλές. Μεταφέρει μάλιστα καταγγελία σύμφωνα με την οποία ήδη από το καλοκαίρι, πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος σε σχολεία, όπως αυτό της Αιγείρου, στο οποίο έγινε στη συνέχεια επανασύνδεση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής καλεί την δημοτική αρχή να καλύψει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις των σχολικών επιτροπών από τα διαθέσιμα του δήμου (τα οποία είναι 1.800.000 ευρώ σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών), ιδιαίτερα όλες τις οφειλές σε λογαριασμούς ρεύματος, τις ανάγκες σε καύσιμα, ώστε τα σχολεία του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν ενόψει του χειμώνα.

Ταυτόχρονα, απαιτεί γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ακόμη και με έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθούν όλες οι σχολικές δαπάνες.

«Δεν θα ανεχτούμε να μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση κανένα σχολείο!» ξεκαθαρίζει για να συμπληρώσει πως «μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, θα εμποδίσουμε όποιες προσπάθειες γίνουν για διακοπές ρεύματος σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα του Δήμου μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.