Λαικη Συσπειρωση: «Ανθυγιεινο» λιβανιστηρι της κυβερνησης η διοικηση της ΠΑΜ-Θ

«Για τον κύριο Μέτιο δεν υπάρχει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ» αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσης Κλάδης

Για συνέχεια του «λιβανίσματος» της κυβέρνησης και της εργαλειοποίησης του χρίσματος που του δίνεται από την Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και εκ νέου υποψήφιο κ. Χρήστο Μέτιο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Διονύσης Κλάδης  με αφορμή την ημερίδα που διοργανώθηκε από την διοίκηση της ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή για να προβάλει το έργο της στον τομέα της Υγείας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του «για τον κύριο Μέτιο δεν υπάρχει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ, ουσιαστική  ανυπαρξία δομών για την ψυχική υγεία, για την αποκατάσταση. Κουβέντα δεν βρήκε να πει για την ανάγκη δημιουργίας κέντρου υγείας στα Αρριανά, αλλά για τη μειονότητα προεκλογικά θα θυμηθεί τα μεγάλα λόγια του στυλ «και θάλασσα θα σας φέρω»!!!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Δεν έφτασαν τα 4 χρόνια διοίκησης του κ. Μέτιου για να αποδείξει την προθυμία της παράταξής του να λιβανίζει την κυβέρνηση, συνεχίζει και στην προεκλογική περίοδο, με κάθε αφορμή, ελέω και του κομματικού χρίσματος. Αυτό έπραξε και στην προεκλογική φιέστα που έστησε στην Κομοτηνή για να προβάλει το έργο της διοίκησής του στον τομέα της Υγείας.

Για τον κύριο Μέτιο δεν υπάρχει υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων, του ΕΚΑΒ, ουσιαστική  ανυπαρξία δομών για την ψυχική υγεία, για την αποκατάσταση. Κουβέντα δεν βρήκε να πει για την ανάγκη δημιουργίας κέντρου υγείας στα Αρριανά, αλλά για τη μειονότητα προεκλογικά θα θυμηθεί τα μεγάλα λόγια του στυλ «και θάλασσα θα σας φέρω»!!! Κουβέντα επίσης για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας, που στην περιοχή μας … χάσαμε το μέτρημα με το «άνοιξε – κλείσε» των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, τις μετακινήσεις προσωπικού από τα κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, που έγιναν μιας νόσου με σοβαρές επιπτώσεις στους χρόνια πάσχοντες και άλλους ασθενείς. Για την πολιτική των μπαλωμάτων που συνεχίζεται.

Σε συνέχεια της ημερίδας στη Δράμα για την Κοινωνική Πολιτική, ο Περιφερειάρχης επιδόθηκε σε παράθεση παρεμβάσεων στην Υγεία που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ. Αν τα 86 εκατομμύρια για την κοινωνική πολιτική και για 89.000 ωφελούμενους αποδείχθηκαν ψίχουλα, τα 63 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας 570.000 που με καμάρι ανακοίνωσε ως χρηματικό ύψος των παρεμβάσεων για την Υγεία σε βάθος τετραετίας είναι πολύ απλά … μεγάλη κοροϊδία και στάχτη στα μάτια του λαού.

Του λαού μιας Περιφέρειας που παραμένει στο χαμηλότερο επίπεδο όσο αφορά την δωρεάν πρόσβαση σε δημόσιες δομές Υγείας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης, με το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της εργασιακής εξόντωσης και την πρωτοβάθμια περίθαλψη να αποτελεί … το πιο σύντομο ανέκδοτο. Την ίδια περίοδο ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι στη διάγνωση, την αποκατάσταση, την περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, εκτινάσσοντας την ιδιωτική δαπάνη.

Για όλα αυτά ο κ.Περιφερειάρχης, όπως και οι λαλίστατες δήθεν «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις, άλλες που μέχρι χθες συνδιοικούσαν ΠΑΣΟΚ, άλλες που στήριζαν την κυβέρνηση της ΝΔ της οποίας είναι και μέλη Περιφερειακή Σύνθεση και άλλες που στήριξαν τα μεγάλα, κρίσιμα και σημαντικά μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο όπως έπραττε το κόμμα τους ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, δεν βρίσκουν κουβέντα να πουν.

Ευτυχώς την τελευταία λέξη πάντα τη λέει ο λαός και για αυτό πρέπει να αξιοποιήσει και τις εκλογές στις 8 Οκτώβρη, με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας για σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για το σύνολο του πληθυσμού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.