Λαικη Συσπειρωση ΑΜΘ: Επερωτηση για το κλεισιμο των περιφερειακων Ιατρειων

«Για μια ακόμα φορά ο λαός της περιοχής μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης»

Επερώτηση για το κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ. Σε αυτή ζητά από τη διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει δράση ώστε να ανακληθεί η απόφαση και να στελεχωθούν όλες οι δομές υγείας της περιοχής.

Αναλυτικά η επερώτηση έχει ως εξής:

«Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η εξάπλωση της πανδημίας, με την αναζωπύρωση της να έχει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής και γενικότερα μιας πολιτικής που βάζει στο ζύγι του «κόστους – οφέλους» την υγεία του λαού.

Τα νούμερα δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Πέρσι, τέτοια εποχή, που υπήρχε έξαρση κρουσμάτων στη Β. Ελλάδα, η κυβέρνηση παρουσίαζε ως πανάκεια τους εμβολιασμούς, αξιοποιούσε, δηλαδή, ένα αναγκαίο όπλο της επιστήμης ως υποκατάστατο για να μην πάρει κανένα μέτρο.

Ένα χρόνο μετά, η αναζωπύρωση της πανδημίας βρίσκει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χειρότερη κατάσταση, το προσωπικό του λιγότερο.

Αντί έστω και τώρα η κυβέρνηση να λάβει κάποια ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και να θωρακίσει το σύστημα υγείας, αναπαράγει με κάθε ευκαιρία τη λογική της ατομικής ευθύνης, όχι από «ιδεοληψία», αλλά γιατί το σύστημα και το κράτος που υπηρετεί, αντιμετωπίζουν ως «κόστος» κάθε δαπάνη που δεν φέρνει κέρδη στο κεφάλαιο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αξιοποιεί τις λαϊκές ανάγκες ως πεδίο κερδοφορίας, όπως επιβεβαιώνουν οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, για μια ακόμα φορά ο λαός της περιοχής μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που παίζει κορώνα – γράμματα την υγεία και τη ζωή του. Με απόφαση της 4ης ΥΠΕ αναστέλλεται η λειτουργία της πλειοψηφίας των περιφερειακών ιατρείων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα από 1/11 ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον!

Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα ώστε:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΥΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία, το ΕΚΑΒ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.